ILIDŽA

Rukometni "Zmajevi" počeli pripreme, Obrvan otkrio glavni plan i ideju okupljanja

Selektor našeg državnog tima govorio pred prijateljski dvomeč s Mađarskom

Obrvan: Bez rezultatskog imeprativa. ARHIV

Piše: A. V.

1.11.2021

Rukometna reprezentacija BiH okupila se danas na Ilidži, gdje će se pripremati za prijateljske utakmice s Mađarskom, koje je očekuju 4. i 5. novembra u Budimpešti.

- Ovu EHF sedmicu smo željeli iskoristiti da okupimo nekolicinu mlađih igrača u ovim neslužbenim ili službeno prijateljskim utakmicama s reprezentacijom Mađarske, da vidimo mogućnosti tih igrača i koliko na njih u budućnosti možemo računati, da vidimo njihovo stanje na treninzima i samim utakmicama - rekao je selektor našeg državnog tima Ivica Obrvan, koji se susreo s dva otkaza.

- Otkazali su nam Dragan Pavlović i Josip Perić. Bit će nas 19. Bez obzira što igramo s vrlo jakom reprezentacijom Mađarske i na otvaranju dvorane u Budimpešti, nadam se da ćemo se dobro pripremiti i dobro suprotstaviti, a prije svega bez nekog rezultatskog imperativa da vidimo stanje među tim mladim igračima uz pomoć nekolicine onih koji su više godina već tu i na koga od njih možemo računati u budućnosti. To je glavni plan i glavna ideja ovog okupljanja - poručio je Obrvan.

Bh. selektor je otkrio da je htio provjeriti još neke mlade igrače, koji se nisu odazvali pozivu.

- Kao i u svim državama s prostora bivše Jugoslavije, talenta ne ne dostaje. Međutim, treba uvijek puno boljih uvjeta za razvoj, pogotovo u klubovima. To se odmah prebacuje i na reprezentaciju. Talenata ima, treba s njima raditi, ako odlaze u strane klubove, da izaberu pravu sredinu. Želio sam provjeriti još tri-četiri mlada igrača, koji su uzeli rezervu da vide da li žele igrati za reprezentaciju, da li im je to pravilno opredjeljenje. To me malo iznenađuje i neke stvari bi se trebale promijeniti. Neka velika baza mladih igrača ne postoji, prije svega zbog uske materijalne situacije u samoj državi. Ono što ima, ima dovoljno i treba pravilno usmjeriti da bi reprezentacija BiH u budućnosti, a pogotovo nakon EP, imala dovoljno potencijala da nastavi sudjelovati kroz kvalifikacije na velikim takmičenjima što češće - dodao je bh. selektor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.