U 39. GODINI

Hrvatski rukometaš Ivan Čupić odlazi u penziju, ima želju da postane trener

U nacionalnom dresu je osvojio razne medalje, uključujući bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu

Ivan Čupić. AP

Di. R.

21.5.2024

Jedan od najboljih hrvatskih rukometaša u historiji Ivan Čupić je najavio da će otići u penziju nakon što se završi aktuelna sezona.

Ivan igra finale plej-ofa u Hrvatskoj sa ekipom Zagreba, i trenutno ima prednost od 2:0 protiv ekipe Neksea, u seriji koja se igra na tri pobjede.

Čupić za reprezentaciju Hrvatske igra od 2005. godine, a upisao je više od 130 nastupa uprkos tragičnom gubitku prsta koji ga nije uspio zaustaviti u sjajnoj sportskoj karijeri.

Ivan je na konferenciji za medije rekao kako će ostati u stručnom štabu Zagreba i da u budućnosti želi postati rukometni trener.

- Ne nadam se, nego sam siguran da ovo je moja zadnja utakmica. Ono što je bitno je da ovaj klub ide dalje i da ima svoje ciljeve. Ja se želim razvijati kao trener, vidjeti je li to za mene ili ne. Hvala Andriji što mi pruža priliku za to - rekao je Čupić na konferenciji za medije.

On je svoju karijeru započeo u Metkoviću, a onda igra za Medveščak, Octavio Vigo, Gorenje, Rhein-Neckar Loven, Kielce, Vardar i na kraju Zagreb.

U nacionalnom dresu je osvojio razne medalje, uključujući bronzanu medalju na Olimpijskim igrama 2012. godine u Londonu. Tri puta je osvojio Ligu prvaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.