PODGORICA OPEN 2024

Rekord, pehar i osam medalja za mostarsku "Orku" na plivačkom mitingu u Podgorici

Ovaj miting okupio je preko 420 plivača iz 51 kluba, a učesnici mitinga bili su iz 13 država

Na Međunarodnom plivačkom mitingu. ORKA MOSTAR

FENA

15.7.2024

Na Međunarodnom plivačkom mitingu "Podgorica Open 2024", koji je održan 13. i 14. jula u Podgorici, plivači mostarske "Orke" osvojili su osam medalja te postigli zapažen uspjeh.

Ovaj miting okupio je preko 420 plivača iz 51 kluba, a učesnici mitinga bili su iz 13 država: Srbije, Slovenije, Turske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Sjedinjenih Američkih Država, Poljske, Kosova, Albanije, Azerbejdžana, Njemačke, Makedonije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine.

U pratnji trenera Matea Vidakovića i Dine Jelina, na ovom mitingu nastupilo je šest plivača Kluba vodenih sportova "Orka", i to Danis Harmandić, Jure Trubarac, Klara Drlja, Mak Torlo, Igor Knezović i Merjem Čampara.

Najvrijedniji rezultat postigao je Danis Harmandić, koji je u finalnoj utrci discipline 100 metara prsno isplivao vrijeme novog apsolutnog državnog rekorda Bosne i Hercegovine, u vremenu 01:05.38, ujedno osvojivši prvo mjesto, tako da je grad Mostar pored neprikosnovene Lane Pudar i ranije Amine Kajtaz, dobio još jednog državnog rekordera u apsolutnoj kategoriji.

Pored Danisa, u Podgorici je briljirala i mlada Merjem Čampara koja je osvojila četiri zlatne medalje u disciplinama 50m delfin, 100m delfin, 200m slobodno i 400m slobodno. Merjem je osvojila i pehar za najbolju plivačicu mitinga u svojoj kategoriji.

Jure Trubarac je osvojio dvije bronzane medalje u disciplinama 200 i 400m slobodno, a dvije bronzane medalje osvojio je i Mak Torlo u disciplinama 200m leđno i 200m prsno.

Idućeg vikenda plivači Kluba vodenih sportova "Orka" nastupit će u Trebinju na međunarodnom plivačkom mitingu “Srđan i Maksim”, što će ujedno biti i posljednje takmičenje u ovom dijelu sezone, prije zaslužene kratkotrajne ljetne pauze.

Iz Orke navode kako pauze i odmora još uvijek jedino nema za najbolju bh. plivačicu Lanu Pudar, koja se trenutno sa svojim timom nalazi na završnim pripremama u Turskoj, nakon kojih putuje na najveći planetarni sportski događaj, ljetne Olimpijske igre “Paris 2024”.

U narednim danima očekuje se više detalja o Laninim pripremama i očekivanjima u Parizu, naveli su iz Orke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.