NOVA OLIMPIJSKA MEDALJA

Plenković i Milanović čestitali braći Sinković: Ušli ste u historiju hrvatskog olimpijskog sporta

Momcima kapa do poda, poručio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović

Braća Sinković. Igor Kralj/PIXSELL

FENA

2.8.2024

Nakon novog sjajnog nastupa i nove olimpijske zlatne medalje hrvatskih veslača Martina i Valenta Sinkovića, čestitke su uputili i predsjednik hrvatske Vlade Andrej Plenković te predsjednik Hrvatske Zoran Milanović.

- Velikani sporta braća Sinković ponovno su zlatni. Ukupno su Martin i Valent Sinković osvojili četiri olimpijske medalje. Divimo se vašoj snazi, trudu i upornosti. Čestitke od srca' - objavio je na društvenoj mreži predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković.

Momcima kapa do poda, poručio je hrvatski predsjednik Zoran Milanović.

- Čestitam Martinu i Valentu Sinkoviću na osvajanju zlatne olimpijske medalje u veslačkoj disciplini dvojac bez kormilara. Bila je to napeta i dramatična utrka do samog kraja u kojoj su opet, treći puta zaredom na Olimpijskim igrama, pobijedili braća Sinkovići, njihova fizička i mentalna snaga, njihova želja za pobjedom i spremnost na borbu do zadnje sekunde. Čudesna braća iz Hrvatske danas su ušli u povijest hrvatskog olimpijskog sporta jer su postali prvi hrvatski sportaši od osamostaljenja s osvojene četiri medalje na Olimpijskim igrama. Hrvatska je ponosna što ima sportaše kakvi su Martin i Valent Sinković. Momcima kapa do pod - napisao je Zoran Milanović na društvenim mrežama.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.