OLIMPIJSKE IGRE

Španci spriječili veliko iznenađenje: Nakon drame se plasirali u polufinale

Utakmica četvrtfinala obilovala je preokretima, a Egipćani su uspjeli da iznenade sve igrom, ali im to nije bilo dovoljno za historijski uspjeh

Španci: Plasirali se u polufinale. AP

N. H.

7.8.2024

Rukometaši Španije plasirali su se u polufinale Olimpijskih igara u Parizu nakon velike drame u meču protiv Egipta rezultatom 29:28.

Utakmica četvrtfinala obilovala je preokretima, a Egipćani su uspjeli da iznenade sve, a najviše "Crvenu furiju" svojom sjajnom partijom, koja im na kraju nije bila dovoljna za historijski uspjeh. 

Vodio je Egipat na poluvremenu rezultatom 8:12, te su držali tu prednost do sredine drugog dijela. Španci su na kraju uspjeli da se dobrom serijom vrate u meč, a na kraju pošalju utakmicu u produžetak pogotkom u posljednjih deset sekundi regularnog dijela.

U produžetku su na kraju uspjeli upisati pobjedu, iako su strepili do posljednjih sekundi, te tako postali prvi polufinalista. 

Najefikasniji u meču bio je Aleiš Gomez s devet pogodaka, koji je bio stopostotan u pokušajima. Tarafeta je dodao šest golova, dok je Kasado dodao četiri. 

Jehia Eldera je predvodio Egipćane s osam golova, dok je Hešam dodao pet. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.