OLIMPIJSKE IGRE 2024

Veliki skandal: Australska hokejaška zvijezda uhapšen zbog kupovine droge

Ovaj sportista je ranije na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebro, a sada svjetski mediji javljaju da je uhapšen sa posjedom jednog grama droge

Tom Krejg kupovao drogu od maloljetnika. Instagram

Dž. R.

7.8.2024

Australska hokejaška zvijezda Tom Krejg (Craig), uhapšen je zbog navodne kupovine kokakina na ulici u Parizu.

Gram droge

Ovaj sportist je ranije na Olimpijskim igrama u Tokiju osvojio srebro, a sada svjetski mediji javljaju da je uhapšen sa posjedom jednog grama droge, nakon što je selekcija Australije izgubila od Holandije rezultatom 2:0 u četvrtfinalu OI.

- Krejg je primjećen u podnožju zgrade, malo poslije ponoći. U pritvoru je 28-godišnji muškarac, zajedno sa još jednim muškarcem - rekli su lokalni policajci koji su uhapsili dvojicu muškaraca.

Maloljetni diler

Neimenovani prodavac je opisan kao 17-godišnjak koji se ponašao kao diler, rekao je izvor iz tužilaštva, a navodno je nosio sedam bočica kokaina, 75 tableta ekstazija i 3 grama mefedrona, sintetičkog amfetamina.

Krejg je legenda Australije, karijera mu traje već 10 godina i zabilježio je 101 nastup za nacionalni tim. Bio je dio tima koji je osvojio zlatnu medalju na Igrama Komonvelta 2018. na Zlatnoj obali i srebro na pomenutim Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.