KONTROVERZNI ATLETIČAR

Mrzi ga pola Amerike, a on donio zlato i poslao poruku koju trebaju pročitati svi: "Imam astmu, alergije, disleksiju"

Lajls baš i nije omiljen u SAD nakon izjave kada je "udario" na NBA igrače koji uživaju veliku popularnost u toj državi

Lajls: Najbrži čovjek na 100 metara. AP

E. Ć.

7.8.2024

Najbrži čovjek na svijetu na 100 metara Noa Lajls (Noah Lyles) donio je SAD zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, a sada je pažnju privukao izjavom nakon velikog uspjeha.

Finalna utrka na 100 metara privukla je pažnju, a na kraju se najviše radovao Lajls koji je prvi prošao kroz cilj i osvojio zlato s vremenom 9,784 sekunde.

- Imam astmu, alergije, disleksiju, ADHD (hiperkinetički poremećaj), anksioznost i depresiju. Ali reći ću vam da to što imate ne definiše ono što možete postati. Zašto ne ti! - napisao je Lajls.

Inače, Lajls je zlatnom olimpijskom medaljom začepio usta brojnim kritičarima. Kontroverzni atletičar baš i nije omiljen u SAD nakon izjave kada je "udario" na NBA igrače koji uživaju veliku popularnost u toj državi.

Podsjetimo, pitao ih je zašto tvrde da su prvaci svijeta, kada osvoje titulu u takmičenju koje je ograničeno na Ameriku.

- Znate šta me najviše boli, jeste kada gledam finale NBA lige i vidim da igrači imaju oznaku "Svjetski prvak“ na čelu. Svjetski prvak čega? Sjedinjenih Američkih Država? - kroz smijeh je izjavio Lajls 2023. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.