UOČI NOVE SEZONE

Futsaleri Željezničara upalili mašine, podršku im pružili Denis Ćorić i Elvir Rahimić

Treningu je prisustvovalo i rukovodstvo Plavih, kao i Kenan Magoda te legenda kluba s Grbavice Bulend Biščević

Futsal klub Željezničar - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ć.

28.8.2024

Večerašnjim treningom futsaleri Željezničara su i zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu. 

Treningu su prisustvovali ministar Kulture i sporta Kantona Sarajevo, Kenan Magoda, te predsjednik, sportski direktor i šef stručnog štaba FK Željezničar, Admir Tunović, Elvir Rahimić i Denis Ćorić, kao i legenda Plavih Bulend Biščević.

Ministar Kenan Magoda je zaželio sreću Futsal klubu Željezničar koji će i ove sezone imati podršku od Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Primarni cilj

- Sportisti su najbolji ambasadori BiH i Kantona Sarajevo. Sretan sam, imao sam čast da pozdravim Futsal i Fudbalski klub Željezničar. Želim im sreću u novoj sezoni. Osjetim dobru energiju, plava porodica diše kao jedan. Početak Fudbalskog kluba Željezničar odavno nije bio bolji. 

Sretan sam kao prvi čovjek sporta u Kantonu Sarajevo. U Želji vidim napredak, u organizacijskom smislu, menadžmentu i rukovodstvu. Mladi ljudi koji će s ponosom predstavljati Kanton Sarajevo - rekao je ministar Kulture i sporta KS, Kenan Magoda.

Trener Futsal Željezničara, Muris Krka, ističe da je primarni cilj ulazak u plej-of.

- Prije svega želim da kažem da se radujem početku priprema za novu sezonu. Naša ekipa se vraća sa entuzijazmom i punim srcem, spremna da se posveti svim izazovima koji su pred nama. Tokom priprema ćemo se najprije fokusirati na fizičku spremnost igrača, a zatim i na tehniku i taktiku, kao i na timsku koordinaciju i integraciju novih igrača. 

U planu su i prijateljske utakmice koje će nam pomoći da u potpunosti uđemo u ritam pred početak takmičenja. Naši ciljevi su uvijek visoki i prije svega uvijek težimo postizanju što boljih rezultata , a primarni cilj ove sezone je osigurati ulazak u plej-of. 

Ukoliko nam se pruži prilika, svakako ćemo se boriti za osvajanje titule. Želimo pružiti našim navijačima uzbudljive i kvalitetne utakmice, i vjerujemo da ćemo uz njihovu podršku ostvariti sjajne rezultate - kazao je Muris Krka.

Senad Kolić, sportski direktor Željezničara, pozvao je navijače da nastave sa podrškom Plavima.

Igrački kadar

- Nakon što smo prošle sezone ostvarili svoj cilj uslijedila je pauza na kojoj smo radili na jačanju igračkog kadra, planiranja priprema i jačanja svih drugih struktura kluba. S ponosom možemo reći da smo podigli cilj za ovu sezonu, a to je izboriti plej-of za prvaka. 

U narednim danima ćemo finalizirati igrački kadar na novu sezonu i spremno dočekati Premijer ligu BiH koja počinje krajem septembra. Svim igračima još jednom želim sreću u novoj sezoni, da ih povrede zaobiđu, a navijače pozivam da nastave gdje su stali u prošloj sezoni - naveo je Senad Kolić, sportski direktor Futsal kluba Željezničar.

Trening su obavili: Anel Radmilović, Bakir Hota, Eldar Bašović, Dženan Klačar, Anes Demirović, Mulaga Karić, Senahid Zeba, Rijad Pljevljak, Emir Sipović, Muhamed Šljivo, Srđan Milošević, Fahrudin Tabaković, Jasmin Kršić, Suno Dedić, Hamza Kaljić, Irfan Hasanović, Leo Elpez i nekoliko juniora.

- Futsal klub Željezničar se zahvaljuje ministru Kenanu Magodi na dolasku, lijepim riječima i željama koje su od velikog značaja za ekipu, te se također zahvaljuje i predstavnicima Fudbalskog kluba. Složna Plava porodica je želja i cilj svih nas - saopćeno je iz Futsal kluba Željezničar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.