U DVORANI LUKE

Svečano otvoren Prvi međunarodni rukometni turnir "Trofej grada Bihaća"

Turnir se nastavlja utakmicama koje će pružiti priliku svim ekipama da pokažu svoje vještine i borbenost

Trofej grada Bihaća. Fena

FENA

30.8.2024

U sportskoj dvorani Luke u Bihaću danas je svečano otvoren Prvi međunarodni rukometni turnir „Trofej grada Bihaća“, u organizaciji Ženskog rukometnog kluba Bihać. Ovaj sportski događaj otvorio je gradonačelnik Bihaća Elvedin Sedić, istaknuvši značaj rukometa i sporta za grad Bihać.

Bihaćke rukometašice su domaćini četiri ekipe iz države i regiona, što ovu sportsku manifestaciju čini važnim korakom ka ponovnom oživljavanju rukometa u Bihaću. Gradonačelnik Sedić izrazio je nadu da će ovaj turnir postati tradicionalan, naglašavajući kako će poslužiti kao odlična priprema za predstojeću sezonu.

- Bihać je oduvijek bio grad sporta, a naše su rukometašice uvijek bile sastavni dio toga. Upravo zbog toga, nadam se da će ovo postati praksa i da je ovo samo jedan od koraka da se rukometu u Bihaću vrati stari sjaj. Naša podrška je neupitna, trudimo se to pokazati i svakodnevnim ulaganjem u sport, infrastrukturu, rekonstrukciju sportskih terena i objekata, ali i kroz konkretnu podršku sportskim događajima u našem gradu. - rekao je Sedić.

Osim sportskog aspekta, gradonačelnik je izrazio želju da gošće turnira iskoriste priliku da uživaju u prirodnim ljepotama Bihaća, što će im, kako je rekao, poslužiti kao predah od utakmica i priprema za nadolazeću sezonu.

Turnir se nastavlja utakmicama koje će pružiti priliku svim ekipama da pokažu svoje vještine i borbenost, dok se bihaćke rukometašice nadaju da će pred domaćom publikom ostvariti dobar rezultat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.