SUKOB U SINSINATIJU

Zverev ga optužio da ide u WC kako bi zvao oca, Cicipas mu odgovorio

Njemački teniser optužio Grka za varanje u njihovom polufinalnom meču

Zverev i Cicipas: Na kraju pobjeda Nijemca u tri seta. TWITTER

E. Ćosić

22.8.2021

Aleksander Zverev (Alexander) pobijedio je Stefanosa Cicipasa (Tsitsipas) u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju sa 2:1 u setovima, te tako zakazao duel sa Andrejem Rubljevom (Andrey). Međutim i ovaj meč je obilježio skandal.

Naime, njemački teniser je optužio Cicipasa da ode u toalet i da od tamo kontaktira s ocem i trenerom, što je u muškom tenisu strogo zabranjeno.

- Sve svoje stvari uzima i zove oca s mobilnog telefona iz toaleta. To se već dogodilo u Parizu i događat će se na svim turnirima na kojima igra, govorio je ljutiti Zverev.

Cicipas je u svlačionicu otišao nakon izgubljenog prvog seta, a kada se vratio na teren navijači su ga dočekali zvužducima. Onda je dobio drugi set, da bi u trećem, odlučujućem, slavio Zverev nakon taj-brejka. Nakon meča se oglasio Cicipas i odgovorio na prozivke svog kolege.

- Već sam pričao o tome. Nisam radio ništa ludo. Nije to astrofizika. Otišao sam u svlačionicu kako bih promijenio opremu. Ne mislim da je u redu da to radim na terenu, pred svima. Više volim da odem do svlačionice, jer sam mijenjao i čarape i patike. Znojim se više nego ostali… Neki su me ismijavali zbog toga, ali meni odgovara da to radim. Ljudi moraju da razumiju. Neću prestati sa tim, jer se osjećam bolje kada ponovo izađem na teren i počnem tako novi set, objasnio je grčki teniser.

Cicipas je i poslije drugog seta želio da ode do toaleta, ali mu sudija to nije dozvolio. Prema pravilima ATP, u mečevima koji se igraju na dva dobijena seta, igrač ima pravo na samo jedan odlazak do toaleta.

- Bio sam potpuno mokar, jedva sam i reket držao. To nije bilo lijepo. Ovaj sudija svakako nema najbolju reputaciju među igračima. Morat ću da provjerim pravilnik kasnije. Igraču bi trebalo da bude dozvoljeno da ode do toaleta poslije svakog seta, barem koliko ja znam. Igramo tenis, znojimo se mnogo, ali čini mi se da naše napore ne cijene dovoljno. Žao mi je zbog toga - rekao je Cicipas.


Vezane vijesti
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.