REAKCIJA

Mihajlović za italijanske medije: Đoković je žrtva

Prvi reket svijeta se i dalje nalazi u hotelu u Melburnu

Siniša Mihajlović i Novak Đoković. AVAZ

I. Ćosić

9.1.2022

Trener Bolonje i legenda srbijanskog fudbala Siniša Mihajlović u intervju za "Corriere dello Sport" dotakao se situacije oko Novaka Đokovića

Prvi reket svijeta se i dalje nalazi u hotelu u Melburnu gdje čeka suđenje oko toga hoće li biti deportovan iz Australije ili ne, a Mihajlović je poručio da Novak nije krimininalac, već žrtva. 

- Po mom mišljenju, organizatori su prvi napravili greške. Trebalo je da prate instrukcije Vlade, da poštuju zakon i da ne garantuju Novaku prisustvo na turniru. 

Ako je otišao u Australiju, to znači da ga je neko uvjerio da postoje uslovi da dobije medicinsko izuzeće. Ono kako ja to vidim je da je Đoković tu žrtva, a ne "kriminalac" u cijelom ovom haosu - rekao je Mihajlović i dodao:

- Također mislim da je sve trebalo da se sredi interno. Između države Viktorije i federalne Vlade, besmisleno je da smjeste prvog reketa svijeta u imigracioni hotel, koji mi ne izgleda baš dobro. 

Ponavljam, zakoni su tu da se poštuju, a Australijanci su transformisali Noleta u šampiona antivaksera - završio je trener Bolonje. 


Naslovnica "Corriere dello Sport". Screenshot

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.