OKONČANA ISTRAGA

Suspendovan sudija koji je diskvalifikovao Đokovića 2020. godine

Britanski mediji pišu kako je Frimel kažnjen zbog "zloupotrebe moći i neetičkog ponašanja"

Rasprava Frimela i Đokovića na US Openu. tennismajors.com

M. K.

3.2.2022

Teniski sudija Soren Frimel (Soeren Friemel), koji je odlučio da Novak Đoković, nakon što je slučajno lopticom pogodio linijskog sudiju, bude diskvalifikovan sa US Opena 2020., suspendovan je iz tenisa na godinu dana.

Britanski mediji pišu kako je Frimel kažnjen zbog "zloupotrebe moći i neetičkog ponašanja".

- Žalba je obuhvatala prijavu da je uputio neprikladne komentare i pozive pojedincu, rekao je portparol Međunarodne teniske federacije, koja je od 2014. zaposlila Friemela, javlja "Telegraph".

Frimel je, navodi se, prekršio nekoliko članova Kodeksa ponašanja zajedničkog programa sertifikacije, a ispostavili su se ključnima članovi 13., koji kaže "da se službenici ne smiju baviti nepravednim, neprofesionalnim, kriminalnim ili neetičkim ponašanjem" i 14. gdje stoji "da zvaničnici ne smiju da zloupotrebljavaju svoj položaj ovlašćenja ili kontrole, i ne smiju kompromitovati psihološko, fizičko ili emocionalno stanje drugih zvaničnika, igrača ili osoblja turnira."

Frimel nije bio glavni sudija meča između Novaka Đokovića i Pabla Karenja - Baste (Carreno-Busta) koji se dogodio u četvrtfinalu US Opena 2020., ali je bio najviši zvaničnik koji je razgovarao sa Novakom na terenu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.