SRBIJANAC VAN FORME

Goran Ivanišević: Zbog tog poteza još više poštujem Đokovića

Jedan je od najboljih igrača u historiji. Takvi igrači uvijek pronađu put do pobjede, smatra Hrvat

Ivanišević vjeruje u povratak Novaka u pobjedničku formu. Agencije

M. K.

14.4.2022

Trener Novaka Đokovića, Goran Ivanišević, izjavio je da nije zabrinut za formu srbijanskog tenisera koji je, podsjetimo, već u drugom kolu turnira u Monte Karlu izgubio u tri seta od Alejandra Davidoviča Fokine.

- Nije se dobro osjećao, bio je prehlađen i nije bio potpuno spreman. Prije tri sedmice nije ni znao da će igrati pa se bilo jako teško mentalno pripremiti. Nismo očekivali ništa spektakularno od ovog turnira, naš je cilj Rolan Garos, izjavio je Ivanišević u razgovoru za Ubitennis.com

Ivaniševića Đokovićeva trenutna forma ne zabrinjava.

- Jedan je od najboljih igrača u historiji. Takvi igrači uvijek pronađu put do pobjede, izvuku se u problematičnim situacijama. Izvući će se i on zahvaljujući svojoj konstantnosti. I prošle je godine počeo loše na zemlji. Izgubio je u Monte Karlu od Evansa, a potom i u polufinalu prvog turnira u Beogradu. I onda je počeo igrati dobro u Rimu, osvojio je drugi turnir u Beogradu i Rolan Garos, tako da nisam zabrinut.

U ovoj godini Đoković je nastupio na svega dva turnira zbog toga što je odbio vakcinisati. 

- To je njegov život i on odlučuje, a ja to poštujem. Zapravo, volim ga još više zbog toga što je ostao dosljedan, iako je postajala opasnost da će mu to uništiti karijeru. On je jedini koji nije odustao od svojih uvjerenja i ja ga zbog toga još više poštujem, dodao je Ivanišević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.