ATP 250 BANJA LUKA

Svečano otvoren teniski kompleks u Banjoj Luci

Pred nekoliko hiljada građana Banja Luke otvoren je teniski kompleks za turnir koji će se održati od 16. do 23. aprila

Otvoren teniski kompleks u Banjoj Luci. Nezavisne novine

N. H.

12.4.2023

Pred nekoliko hiljada građana Banja Luke, te uz prisustvo nekoliko predstavnika Teniskog saveza RS-a, gradonačelnika Draška Stanivukovića i ostalih predstavnika Gradske uprave Banja Luka, kao i Milorada Dodika, svečano je otvoren teniski kompleks za ATP turnir koji će se održati u Banjoj Luci od 16. do 23. aprila.

Na otvaranju je rečeno da će Banja Luka stati na isti nivo sa Barcelonom, Hamburgom, Marakešom i drugim gradovima koji imaju čast da organizuju ATP turnir iz serije 250.

Dolaze velika imena

U Banja Luku će naredne sedmie doći velika imena svjetskog tenisa poput Vavrinke (Wawrinka), Monfija (Monfils), Rubljova (Rublev), a predvođeni će biti svjetskim brojem jedan Novakom Đokovićem.

Bojan Vujić, predsjednik Organizacionog odbora turnira, je naglasio da je zahvalan na uloženom trudu da se nešto ovako ostvari.

- Jako sam sretan što mogu da kažem da će ovaj kompleks biti rame uz rame sa svjetskim teniskim centrima. Igrao sam na mnogim turnirima i ovaj centar je zaista veličanstven, a sve za buduće generacije mladih tenisera i teniserki - kazao je Vujić.

Srce sportske Evrope

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke, je rekao da je u ovom trenutku veličanstveno biti Banjalučanin.

- Ovdje nije bilo ničega. Tada smo imali hrabrost da zadamo cilj, imali smo vjeru i za četiri-pet mjeseci doći do dvorane, ovog veličanstvenog trga, nove avenije i slobodno mogu reći nove razglednice grada - kazao je Stanivuković.

- Bit ćemo srce sportske Evrope, ali i svijeta - naglasio je gradonačelnik Banjaluke.

Od livade do kompleksa

Milorad Dodik se također obratio prisutnim.

- Hvala svima koji su nadzirali sve ovo, odbornicima i svim drugim da od jedne zapuštene livade dođemo do kompleksa koji je na ponos svih nas - kazao je Dodik.

On se posebno zahvalio Novaku Đokoviću.

- On je jednom obećao da će doći ovdje i igrati i mi smo ga držali za riječ. Hvala i njegovoj porodici i agenciji koji su vjerovali u nas - naveo je Dodik.

Uloženo 34 miliona KM 

Dodik je naveo da je dosad uloženo 34 miliona KM.

- Žao mi je jer neće svi dobiti kartu. 200.000 ljudi je tražilo. VIP loža koja je trebala biti za mene i ministre, a to je 24 mjesta, ide za najbolje sportiste. A najbolji učenici, njih 30 će biti lično moji gosti na ovom turniru - poručio je Dodik.

On je ponovio da su brojni ministri i premijeri iz zemalja okruženja tražili da dobiju karte za ovaj turnir.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.