PRVI REKET SVIJETA

Đoković uoči Rolan Garosa otkrio ko radi s njim, pa zabrinuo sve: Različite stvari se dešavaju

Stvari koje su zdravstvene prirode zadržao bih za sebe

Đoković: Brani titulu u Francuskoj. Platforma X

E. Ć.

26.5.2024

Prvi teniser svijeta Novak Đoković odradio je trening, a onda održao konferenciju za medije uoči početka Rolan Garosa.

Ranije je tokom dana objavljeno da će Boris Bošnjaković biti novi trener Đokovića, o čemu je govorio i sam Novak koji u Francuskoj brani titulu.

- Nisam potvrdio od rastanka sa Goranom da imam trenera za stalno. Nenad je tu da mi pomogne kao prijatelj i mentor koga smatram važnim u životu, koga znam dugi niz godina. 

Ovdje će biti tim koji ste vidjeli i dolazi Boris Bošnjaković, koji će biti dio tehničkog tima, koji je radio kao glavni trener u TC “Novak”. 

Mi sarađujemo više godina i on je danas došao u Pariz i bit će sa mnom u ulozi trenera, radit će analizu protivnika. Poslije ovog turnira nemam neki dalji plan, to je samo za ovo turnir - rekao je Đoković.

Podsjetimo, on je prije Rolan Garosa igrao u Ženevi gdje je ispao u polufinalu turnira od Čeha Tomaša Mahača (Tomas Machac). 

U pauzi između prvog i drugog seta snimljen je kako mu ruka drhti.

- Ne bih to komentarisao, hvala ljudima kojima je stalo. Stvari koje su zdravstvene prirode zadržao bih za sebe - istakao je Đoković.

Spomenuo je meč Rafalea Nadala i Aleksandera Zvereva (Alexander).

- Ako nemam šta pametnije da radim definitivno ću gledati, bit će mi teže jer igraju po danu. Mislim da svi želimo da vidimo šta će se desiti - kazao je on.

Potom je govoroio o preprekama.

- Ima različitih stvari koje se dešavaju posljednjih mjeseci, ne želim da pričam o tome nadam se da razumijete. Moram da se fokusiram na ono što mora da se uradi, postoji nešto u prošlosti na šta sada ne mogu da utičem, ali mogu da ispravim pogrešne stvari da bih dobio do najvišeg nivoa - poručio je on.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.