VJEŠTAČKA INTELIGENCIJA

Je li Đoković najbolji teniser svih vremena: "ChatGPT" je konačno dao konkretan odgovor

Vještačka inteligencija ima pristup svim statističkim parametrima

Đoković: Rekorder po broju Gren slem titula. AP

E. Ć.

28.8.2024

Da li je Novak Đoković najbolji teniser u historiji ili je to Rafael Nadal? Možda Rodžer Federer (Roger), Andre Agasi (Agassi) ili Pit Sampras (Pete)..., ukusi su različiti.

Upravo zbog toga "Telegraf" je pitao i dobio odgovor vještačke inteligencije: Novak Đoković je najbolji teniser svih vremena.

Vještačka inteligencija ima pristup svim statističkim parametrima. Iako je obično nudio prilično uopšten odgovor, ovog puta je "ChatGPT" odgovorio drugačije.

"Velika trojka"

- Kada se raspravlja o tome ko je najbolji teniser u historiji, tri imena se najčešće pominju: Rodžer Federer, Rafael Nadal, i Novak Đoković. 

Ova trojica igrača su redefinisala sport svojim dostignućima, a izbor najboljeg zavisi od različitih kriterijuma kao što su broj osvojenih Gren slem titula, vrijeme provedeno na vrhu ATP liste, međusobni dueli, i drugi faktori.

Novak Đoković se trenutno ističe kao najbolji teniser po brojnim statističkim parametrima:

- Broj osvojenih Gren slem titula: Đoković je osvojio 24 Gren slem titule, najviše u historiji muškog tenisa, čime je nadmašio Federera (20) i Nadala (22).

- Broj sedmica na prvom mjestu ATP liste: Đoković drži rekord za najviše sedmica provedenih na vrhu ATP liste sa više od 390 sedmica na prvom mjestu.

Đoković u prednosti

- Međusobni dueli (Head-to-Head): Đoković ima pozitivan skor protiv oba svoja glavna rivala, Federera i Nadala, što ga stavlja u povoljan položaj u ovoj debati.

- Kompletiranost igre: Đoković je jedini igrač koji je osvojio svaki od Gren slem turnira (Australian Open, Rolan Garos, Vimbldon, US Open) najmanje tri puta, što govori o njegovoj svestranosti na svim podlogama.

- Ukupni broj titula i rekorda: Đoković ima više od 95 trofeja u karijeri, uključujući i rekorde za najviše osvojenih Masters 1000 titula - odgovorio je "ChatGPT".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.