VREMENSKA PROGNOZA

Đoković iznenadio sve izjavom: S turnirima sam završio, prioritet su mi grend slemovi i reprezentacija

Bilo je onih koji nisu željeli da pustim gem, neki su žejleli da ne pustim, ali neću reći da li sam ga pustio. Bio je i on sretan na mreži

Novak Đoković. AP Photo/Julia Nikhinson

S. S.

15.9.2024

Poslije prvog dana u plej-ofu za ostanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa, Srbija vodi protiv Grčke sa 2:0 i pulenima Viktora Troickog fali još samo pobjeda da bi pobijedili u ukupnom skoru. Poslije prvog dana u plej-ofu za ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, Srbija vodi protiv Grčke sa 2:0.

Prvo je Miomir Kecmanović pobijedio Grka Tanosa sa 6:3, 6:3, a potom je Novak Đoković pobijedio Ksilasa sa 6:0, 6:1. Poslije meča dugo se čekalo na Novaka koji je morao na obavezno istezanje, a onda i na fotografisanje sa navijačima.

– Uvijek je zadovoljstvo predstavljati Srbiju. Poslednji put sam ovdje igrao prije sedam godina, sada je super atmosfera bila, pun Pionir. Sjajan prvi dan, nadam se da možemo da završimo posao sutra – rekao je Đoković.

Na pitanje da li će se ipak predomisliti i zaigrati na turniru u Beogradu u novembru pomalo je i šokirao odgovorom.

– Nemam plan da igram u Beogradu. Sada ne znam kada ću da igram poslije Šangaja. Nije mi cilj da igram na završnom Mastersu, što se mene tiče sa tim turnirima sam završio, prioritet su mi samo grend slemovi i igre za reprezentaciju – rekao je Novak.

Prilično jasno je bilo da je pustio gem Ksilosu.

– Ništa nisam znao o njemu, nismo mogli da nađemo nikakve njegove snimke. Prvih nekoliko gemova je bilo upoznavanje njegove igre. Bio sam poprilično koncentrisan. Što se mene tiče, savršen meč. Bilo je onih koji nisu željeli da pustim gem, neki su žejleli da ne pustim, ali neću reći da li sam ga pustio. Bio je i on sretan na mreži – rekao je Đoković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.