POZIV STUDENTIMA

Telemach fondacija i ETF Sarajevo: Prijavite se na GOOD HACKathon i osvojite vrijedne nagrade

Prijavite se na GOOD HACKathon i razvijajte inovativna digitalna rješenja pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka

Telemach fondacija i ETF: Prijavite se na GOOD HACKathon i osvojite vrijedne nagrade. Telemach fondacija i ETF

Marketing

prije 2 sata 28 minuta

Hakerke i hakeri, spremite se za još jednu vrhunsku avanturu u tehnologiji i inovacijama! Treće izdanje GOOD HACKathona, takmičenja u razvoju inovativnih digitalnih rješenja za studentice i studente elektrotehničkih i srodnih fakulteta iz cijele Bosne i Hercegovine, sve je bliže. Prijavite se za ovaj uzbudljivi događaj, koji će se održati od 24. do 26. oktobra u Sarajevu, u organizaciji Telemach fondacije i Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Iskoristite priliku da primijenite svoje znanje i kreativnost za razvoj aplikacija koje mogu riješiti stvarne izazove i unaprijediti kvalitet života u našoj zemlji. Rok za prijave je 14.10.2024.

Projekt će se održati u saradnji s Evropskom noći istraživača, inicijativi podržanoj od strane Evropske unije, koja promoviše nauku, njeguje inovacije i podržava naredne generacije istraživača u Bosni i Hercegovini.

Učesnici GOOD HACKathona će i ovog puta raditi pod mentorstvom vodećih i višestruko nagrađivanih stručnjaka iz United Clouda, inovativnog razvojnog centra United Grupe, kao i AI predavača s Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu, što je sjajna prilika i za učenje. Ako znate kodirati, kreativni ste, imate business mindset i želite dati doprinos zajednici kroz inovativne projekte, ovo je vaš trenutak.

Okupite svoj tim i hrabro krenite u 24-satni izazov u kojem vas očekuje mnogo rada, učenja, borba za vrijedne nagrade, ali i zabava i druženje uz nezaboravno iskustvo.

Naša misija je podržati mlade i inovacije koje imaju pozitivan utjecaj na zajednicu. GOOD HACKathon je savršena platforma za studente putem koje mogu svoje ideje pretvoriti u stvarnost uz pomoć najvećih akademskih i stručnjaka iz industrije. Vjerujemo da mladi umovi donose svježe ideje koje mogu uljepšati budućnost i ponosni smo što im kroz ovu inicijativu to i omogućavamo“, istakla je Anesa Muhović, direktorica Telemach fondacije.

Prof. Dr. Jasmin Velagić, dekan Elektrotehničkog fakulteta Sarajevo, poručio je: „Ponosni smo na ovaj projekt, jer studentima pruža priliku da se na zabavan i kreativan način suoče s pravim izazovima i razviju vještine koje će im biti od koristi u karijeri i ličnom razvoju. Kroz prethodna dva izdanja GOOD HACKathona pokazalo se da imamo izuzetno pametne i sposobne mlade ljude, sa sjajnim, inovativnim idejama. Sigurni smo da ih ima još mnogo i ohrabrujemo ih da se prijave na ovo takmičenje.“

Više informacija o ovom događaju potražite na web stranici OTVORENE PRIJAVE ZA GOOD HACKATHON 2024! - Telemach BiH Fondacija (telemachfondacija.ba) i prijavite se još danas!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.