BIH

Ahmetović: Proces povratka se sveo na šverc i prodaju bolesnih junica po RS-u

E.Ma. - S.D.

26.7.2017

16.54 Damir Arnaut (SBB) je rekao da se danas moglo čuti da poslanici nisu dali svoje mišljenje šta je Vijeće ministara moglo uraditi, a nije. On je istakao da je potrebno naglasiti da nije potrebno da poslanici daju mišljenje o tome šta je VM trebalo uraditi, a nije jer je dovoljno da se pogleda šta je sam Zvizdić rekao šta će uraditi, a šta nije uradio. 

- Naveo je da će biti poljoprivredna strategija, a nema je. Rekao je u ekspozeu još puno toga, a ni 10 posto nije ispunjeno. Ne može se reći da smo na početku ili sredini mandata, izbori 2018. Su za nešto više od godinu – kazao je Arnaut.

Dodao je i da, što se tiče Izvještaja o radu 2016. godine, dovoljno je pogledati šta je Zvizdić rekao da će uraditi, a nije .

- U planu rada za 2016. rekao je da će VM predložiti 65 zakona, a nemamo ni trećinu, samo 19. Ja sam na Ustavnopravnoj komisiji po prvi put u historiji ovog Doma rekao da neću replicirati Plan rada VM, da kažem da će Komisija razmotriti 65 zakona kad je bilo očito u martu kada smo usvajali taj Plan rada da neće ni trećinu usvojiti. Ova 2017. će izgleda biti još gora kada je u pitanju taj Plan rada – kazao je Arnaut. 

Istakao je da su najgore obmane da nas susjedi nisu prestigli. Arnaut je podsjetio da je prošlo 18 mjeseci od aplikacije BiH za članstvo u EU.

Naglasio je da je Srbija dobila prijedlog za status kandidata 21 mjesec od aplikacije, a BiH to neće stići, Hrvatska i Makedonija 14, Crna Gora 23 mjeseca. Kada je u pitanju Upitnik, u avgustu će biti osam mjeseci kako je BiH dobila Upitnik i to nije još završeno.

- Izvjesno je da će proći još četiri mjeseca, a možda i šest jer smo stali kod prevođenja. Problem je što nisam dovoljno kao poslanik upoznat jer se zadnja stvar koju smo ovdje raspravljali tiče prevođenja. VM se nikad osim toga nije udostojilo da nama dostavi zvaničnu informaciju o tome – istakao je Arnaut.

U izvještaju ste naveli, nastavio je Arnaut, kako je Johannes Hahn lično pitanja dostavio predsjedavajućem Vijeća ministara.

- Pokušao sam naći informaciju kome su data ta pitanja, ali nisam uspio. Niko se nije javno hvalio. A sve te zemlje su za dva do četiri mjeseca odgovorile na pitanja – kazao je Arnaut.

Dotakao se i bezviznog režima i rekao da su samo tri zemlje ukinule vize BiH za mandata Zvizdića i ministra Igora Crnatka. Rekao je da je BiH 2014. bila na 40. mjestu viza-indeksa, a sada na 53. i nastavlja kontinuirani pad.

On je rekao da u prošloj godini VM ima manje od jednog zakona po jednom ministru i zamjeniku.

- Klub SBB-a ima bolji prosjek od vas. U ovoj godini imate pet novih zakona, ne računajući one reciklirane o akcizama. Klub SBB-a i SDP-a imaju osam. Konkretno ste tražili šta su mogli a nisu uradili. Evo, mi smo mogli, a uradili, a oni su mogli, a nisu – rekao je.

Upitao je gdje je Zakon o vanjskim poslovima i Pravilnik o ocjenjivanju ambasadora i drugih međunarodnih predstavnika. Podsjetio je da je Predsjedništvo BiH 2013. usvojilo Odluku u Pravilniku ocjenjivanja ambasadora.

- U maju 2015. pitao sam ministra Crnatka zašto to još nije usvojeno i dobio sam odgovor da je to bilo zbog sukoba na relaciji bivšeg ministra vanjskih poslova Zlatka Lagumdžije i tadašnjeg člana Predsjedništva BiH Željka Komšića. Tada je rečeno da su se stvorili uslovi da se Pravilnik usvoji u kratkom periodu. Taj period traje dvije godine i tri mjeseca. Ispostavlja se pitanje ako Pravilnik nije usvojen zbog sukoba na relaciji Lagumdžija-Komšić, imate li Vi ministre Crnadak još neki veći sukob nego što su njih dvojica imala – kazao je Arnaut.

Rekao je i da još uvijek pokušava dobiti odgovor od VM i ministrice za ljudska prava Semihe Borovac o diskriminirajućim izjavama načelnika Općine Novi grad Semira Efendića o tome ko može, a ko ne biti Bošnjak.

- Ministrica za ljudska prava mi je dostavila odgovor da to ministarstvo nije nadležno da zauzima stavove o izjavama izabranih i imenovanih zvaničnika. A vaša sestrinska ministarstva u regiji bar jednom sedmično osude neki govor mržnje i postave to na svojoj web-stranici. I onda se čudite kad neko verbalno napadne Bošnjake u Podrinju umjesto da reagujete institucionalno, govorim o SDA jer je ovo Vaša ministrica. Ali, pardon, ona je već rekla da nije nadležna da zauzima stav od izjavama izabranih zvaničnika. I kad pitam Zvizdića, on se ne udostoji izaći pred govornicu i reći šta misli o tome – istakao je on. 

Arnaut je podsjetio i da je na Zajedničkoj komisiji za ljudska prava pitao zašto je potrošeno 280.000 KM u 2016. za brošure o dijaspori. Ministrica Borovac je rekla da je to pogrešno, da je to planirano, a nije toliko utrošeno.

- Postavlja se pitanje šta još u ovom izvještaju nije tačno – zapitao se Arnaut.

16.41 Željko Komšić, zastupnik DF-a, komentirajući izvještaj o radu Vijeća ministara BiH, obraćao se direktno Denisu Zvizdiću, predsjedavajućem Vijeća ministara. On je otkrio Zvizdiću da je bio veoma obradovan kada je SDA upravo njega predložila za predsjedavajućeg, ali i da je imao mnogo više očekivanja i rezultata od njega na ovoj poziciji.

Komšić je rekao i da će DF glasati protiv Izvještaja.

- Od Vas, gospodine Zvizdiću, očekivao sam više drčnosti da oprostite i očekivao sam da ćete znati reći političkim šefovima - NE. Zamjeram Vam što ste podlegli nekim pritiscima, kao što i Vašim ministrima zamjeram što su podlegli pritiscima svojih političkih šefova. Ali, mislio da ćete imati hrabrosti da se oduprete tome - kazao je Komšić.

On je spočitao Zvizdiću što je pristao na sadašnji koncept mehanizma koordinacije, za koji je faktički rekao da su ga kreirali predsjednici SDA i SNSD-a Bakir Izetbegović i Milorad Dodik, a Zvizdić realizirao.

- Vi nama nikada niste odgovorili na pitanja kada i kako je došlo do usvajanja Mehanizma koordinacije. Ako već postoji, što ne radi? Primijenili ste pogrešan politički koncept zahvaljujući dogovoru Vašeg političkog šefa i šefa SNSD-a. I, sad imamo mehanizam, a nemamo ga - kazao je Komšić .

Komšić je Zvizdića pitao i zašto nije potpisao Sporazum o pristupanju Transportnoj zajednici nedavno u Trstu, te ga je faktički optužio da je postupio mimo zakona, kao i da nije bilo osnova da se sve stopira zbog mišljenja iz RS-a.

- Zašto niste potpisali taj Sporazum? Po zakonu ste imali pravo. Vi znate da po zakonu nije vam potrebna saglasnost entiteta. Nemojmo da se lažemo. Tamo stoji da je neophodno mišljenje, a mišljenje je institut koji nije obavezujući. Niste bili dužni čekati saglasnost, dajte ako hoćete da izmijenimo zakon i ako dobijete saglasnost za to da mijenjate da mišljenje nije obavezujuće - istakao je on.

Komšić je zamolio Zvizdića i da se ne hvali zaslugama koje mu ne pripadaju i na šta on apsolutno ne može utjecati.

- Kakve Vi veze imate sa zaposlenima, kada znamo da je to dominantno u rukama entitetskih vlasti. Šta vi imate s brojem zaposlenih. Što se hvalite? Nema potrebe za tim -rekao je Komšić.

Također, Komšić je Zvizdiću rekao da se "zapetljao s akcizama".

- Ni sami niste znali gdje ćete. Tvrdoglavo ste to gurali, neću da kažem i ispali ste smiješni- rekao je Komšić.

Komšić je podsjetio Zvizdića da on ima veliku odgovornost za stanje u OSA-i ,jer je sa svojim zamjenicima predsjedavajući Vijeća ministara BiH član Izvršno-sigurnosnog komiteta BiH.

- Stanje u OSA-i. Tu ste odgovorni. I Vi i Vaša dva zamjenika ste šefovi cijele te priče, a ne izlazite pred nas. Opasno se igrati tom institucijom. Opasno je i nju rasturati. Država ne može funkcionirati bez OSA-e SIPA-e, vojske, policije - zaključio je Komšić.

Komšić je Zvizdiću rekao i da mu zamjera što se nije reagirao na kršenje Zakona o visokom obrazovanju u Tuzlanskom kantonu.  

- Niste smjeli šutjeti. Ne kontrolišite situacije i to će imati porazne efekte za ljude koji rade u tom sistemu. Iz svih ovih razloga, glasat ću protiv ovog izvještaja - kazao je Komšić.

15.53 Predsjedavajući PDPSBiH Šefik Džaferović (SDA) kazao je da svi znaju da stanje u BiH kada su u pitanju segmenti rada Vlada, Parlamenta i vlasti te životnog standarda nisu dobri.

- Kada bi to procjenjivali, nema tog izvještaja koji bi dobio podršku. Ali u određenim okolnostima za ispravnu procjenu jednog izvještaja treba stvari objektizirati. Ovo VM naslijedilo je stanje iz mandata 2010-2014. koje su karakterizirale blokade BiH, reformski zastoj i nazadak u određenim oblastima i loši ekonomski parametri. Sada imamo stanje da je evropski put deblokiran. VM je uradilo lavovski dio posla u deblokadi BiH na evropskom i NATO putu – kazao je Džaferović.

Dodao je da, kada su u pitanju reforme, svi ekonomski aspekti su poboljšani.

- Nije to dovoljno za normalan život građana, ali znatno je bolje nego u prošlom sazivu. Ako posmatramo naslijeđeno stanje, onda objektivni analitičar mora zaključiti da je ovo VM dalo rezultate i treba biti podržan Izvještaj o radu. Nisam čuo dobar argument šta je moglo da uradi VM, a nije. Niko se više ne sjeća velikih problema, naprimjer izvoza proizvoda životinjskog porijekla. To je ovo VM riješilo. Odnosi sa susjedima su mnogo bolji. Nema segmenta u kojem nećete naći napredak – kazao je Džaferović.

Predsjedavajući PDPSBiH je istakao da je poseban problem što ovo VM djeluje u nepovoljnom političkom ambijentu.

- Imamo stalne blokade iz RS, strašnu politizaciju, procese unutar političkih stranaka. Mislim da to nije vezano za rad VM. Imamo političke stranke koji čine koaliciju, a iznose negativne stavove o VM. Mislim da će ovo VM nastaviti da funkcionira do izbora 2018. Hajte da damo snažnu podršku ovim ljudima i da ovu godinu i po iskoriste da pomognu da životni standard bude bolji – kazao je Džaferović, koji je posebno pohvalio što ovoj sjednici prisustvuje 10 ministara.

15.31 Aleksandra Pandurević (SDS) je rekla da je Ahmetović u žaru iznio neke opaske koje se ne tiču ni Izvještaja o radu, ni Vijeća ministara.

- Ne vidim kako VM ima veze sa dekanesom Medicinskog fakulteta. Ili kažete da u borbi protiv korupcije nema presuda, pa ne sudi Vijeće ministara – kazala je Pandurević dodajući da je ovo Vijeće ministara talac ukupnih političkih odnosa i entitetskih Vlada.

I Nikola Lovrinović (HDZ BiH) je kazao da je Ahmetović, prema njegovim riječima, kazao tokom ove rasprave sve što mu je palo na pamet.

Ahmetović je rekao da je spomenuo dekanesu jer je sporan način kako se napreduje u visokoškolskim ustanovama i da je nečuveno da supruga predsjednika ne da neki izbor jer ona tako hoće.

Nermina Kapetanović (SDA) pohvalila je rad ovog saziva Vijeća ministara te je rekla da su evidentni pomaci, naročito na evropskom putu te u borbi protiv korupcije i terorizma nakon deset godina zastoja.

- U izvještaju Svjetske banke imamo napredak BiH u uvjetima poslovanja za 28 mjesta naprijed i ja im čestitam. BiH se kreće naprijed – kazala je Kapetanović.

Mirsad Isaković (SBB) kazao je da na osnovu izlaganja Kapetanović ima osjećaj da ne živi u ovoj državi nego negdje drugo jer, kako je rekao, ovakav napredak nije zabilježen u Evropi.

- Onda ova država nema problema. Ovih 150.000 što su otišli, vratiti će se da žive u BiH. Ali, jedna je istina. U Zeničko-dobojskom kantonu 39.000 radnih mjesta je nestalo. U BiH je neravnomjean razvoj. Sarajevo je centar BiH, otiđite 60 kilometara dalje, u Vareš pa ćete vdjeti kako u 18. vijeku izgleda jedan grad – kazao je Isaković.

15.20 Sadik Ahmetović, poslanik Nezavisnog bloka, komentirajući Izvještaj o radu Vijeća ministara BiH, konstatirao je da je u prošloj godini napravljen određen pomak na putu evropskih integracija, ali da je on u ovoj godini potpuno zakočen.

Ahmetović je ocijenio da ukupan politički ambijent u zemlji dirigira i rad izvršne i zakonodavne vlasti, te je stava da je glavna kočnica napretka u BiH mehanizam koordinacije, za koji smatra da preuzima ingerencije Vijeća minsitara.

 

- Zna se da je ovaj sistem koordinacije otkočen u kafani u Istočnom Sarajevu. I, dobro bi bilo da se zna da je on donio dobro samo Miloradu Dodiku i vlasniku one kafane koja je izreklamirana, i da su samo oni imali profit. U Barci se desila velika varka. Znamo da je taj sistem bio jedan od osnovnih uvjeta za otkočivanje evropskog puta BiH, a ja i dalje mislim da je taj sistem ukočio i zakočio BiH i da joj nije trebao. I BiH je jedina zemlja kojoj je uveden taj institut. BiH ima Vijeće minsitara koje koordinira nižim nivoima vlasti, a mi Imamo stotine ljudi koji polako uzimaju ingerencije Vijeća ministara. I siguran sam da zbog pogleda na politiku, a nije teško procijeniti kakvi su oni kada je u pitanju EU, kada imate one kada jedan od lidera gleda malo sjevernije na istok, jedan južnije na istok, ovaj što je u Bosni on se vrti ne zna ni on gdje, tako da imamo jedan ringišpil iz kojeg nećemo izaći, a ljudi u Vijeću ministara nemaju hrabrosti to da kažu - kazao je Ahmetović.

On je zamjerio što u Izvještaju nema podataka o problemima koji zanimaju građane.

- Aneks 7 uopće nije spomenut. Je li to završen proces povratka? Proces povratka se sveo na šverc i prodaju bolesnih junica po RS-u. Kako ćete na čobanskom principu vratiti izbjeglice?

Nema podataka ni o Upitniku. U koje je doba, jesmo li ga predali, nismo li, nema pravog odgovora na to šta je stvarni problem s Upitnikom. Katastrofalni su podaci i kada su u pitanju IPA fondovi i njihovo korištenje u BiH. Također, nema nikakvih detalja o talisnkom procesu gledano kroz prizmu balansa naoružanja između BiH ,Srbije i Hrvatske, gdje Hrvatska prati NATO standarde, jer je njegova članica, Srbija je prati, a BiH nema para da popravi postojeće helikoptere. Ima li iko hrabosti da s NATO-om pregovora o tome da uknjižba vojne imovine ne bude uvjet BiH za članstvo, jer taj proces na sudovima može trajati i desetak godina.

U Izvještaju nema podataka ni kako nam rade agencije, a znamo kako nam rade agencije, imamo probleme u OSA-i, šta je s BHRT-om, ima li PSBiH snage to riješiti ako nema Vijeće ministara? - zapitao se Ahmetović.

Ahmetović je konstatirao da u Izvještaju nema pokazatelja ni o borbi protiv korupcije, te se zapitao šta je s posljednjim slučajem zapljene više od 80 kilograma heroina u Zenici.

- Gdje su pravda i borba protiv korupcije? Je li to država nekoga štiti u ovom slučaju, kada je zaplijenjeno toliko droge, a niko nije uhapšen?

Osvrnuo se i na to da u Izvještaju nema stvarnih podataka o obrazovanju.

- U obrazovanju je potpuni haos. Pa, mi imamo situaciju kada se smjenjuje dekanesa Medicinskog fakulteta u Sarajevu, samo zato jer tako hoće supruga jednog predsjednika. To su katastrofalne stvari i takav princip rada koji je prisutan općenito u političkom životu nije dobar - kazao je Ahmetović .

14.00 - Maja Gasal -Vražalica zastupnica DF-a, kazala je da je predsjedavajući Vijeća minstara BiH Denis Zvizdić u svom izlaganju nije ubijedio da je ova godina "evropska za BiH".  

Ona je ocijenila da ovakvim načinom rada BiH još zadugo neće u Evropsku uniju. Gasal -Vražalica se osvrnula na podatke o rastu zapošljavanja u industrijskoj proizvodnji, te je konstatirala da za te rezultate nikako ne može biti zaslužna javna uprava, kojoj kako je kazala javni sektor služi tek za upošljavanje stranačkih kadrova.

Zatražila je i podatke koliko je žena zaposleno u industrijskoj proizvodnji? Ukazala je i na to da izvještaj ne sadrži podatke o bilo kakvom napretku u oblasti, sporta, kulture, nauke... Ponovila je ocjene ostalih poslanika o veoma malom broju zakona utvrđenih od Vijeća ministara, te je naglasila da DF neće podržati današnji Izvještaj.

Također, Gasal -Vražalica pitala je Zvizdića, kako to da je "Izvještaj o radu za prošlu godinu tako „impresivan“, a članovi Predsjedništva BiH priznaju da se crvene zbog kritika evropskih zvaničnika“, te je pitala Zvizdića hoće li on naredne godine u prezentaciji ovogodišnjeg izvještaja o radu Vijeća ministara BiH predstaviti poslanicima i kritičko pismo koje je dobio od komesara za proširenje EU Johannesa Hahna.

13.30 - Predsjedavajući PD Šefik Džaferović kazao je da u sali nema kvoruma te je proglasio pauzu za ručak do 14.30 sati.

13.20 - Jasmin Emrić, poslanik A-SDA, kazao je da mu je nova metodologija u izradi Izvještaja Vijeća ministara BiH otežala uvid u ono što je Vijeće ministara radilo u iscrpnoj analizi Izvještaja Emrić je uočio niz nedostatka, te je kazao da je Vijeće ministara BiH više vodilo računa o tome da nerealno uljepša stvarno stanje, nego što se bavilo realnim pokazateljima. 

On je ukazao na veoma lošu zakonodavnu aktivnost Vijeća minsitara BiH u prošloj godini, te je kazao da je u prošloj godini državna vlada predložila manje zakona nego Vijeće ministara u sazivu 2014. godine, iako je tada bila izborna godina i iako se mogla očekvati smanjena aktivnost.

Kritizirao Vijeće ministara

Ukazao je i na problem što je i od utvrđenih zakona u prošloj godini veoma mali broj reformskih zakona koji su trebali dovesti do jačanja valdavine prava.

Posebno je kritizirao to da Vijeće ministara predlaže zakone koji kako je kazao „zadiru u džep građana“, te po njegovom mišljenju Izvještaj ne može dobiti prolaznu ocjenu.
 
-Ja sam zaključio da bi nova „kozmetika“ trebala nadomjestiti suštinu, a mnoga važnija pitanja nisu tretirana. Cjelovito izvještavanje ne može se nadoknaditi formalnim izvještavanjem. Stoga postavljam pitanje - Koje su to reforme provedene da su prema Izvještaju značajno poboljšani parametri u odnosu na one prije 10 godina. Zašto Vijeće ministara  nije navelo te mjere, pa da vidimo šta je dovelo do poboljšanja? Nisam prepoznao nijedan zakon koji bi potkrijepio tvrdnje o napretku, pa smatram da su one preuveličane. Ovdje su izneseni zanimljivi hvalospjevi, a nemamo brojki koji pokazuju da je u stvari broj nezaposlenih skoro sustigao broj zaposlenih. Ja nisam vidio ni osjetio snažan val poboljšanja kako se navodi u Izvještaju. Ovaj Izvještaj obiluje nizom pomiješanih podataka i ovdje javni sektor pokušava sebi pripisati zasluge za privredni napredak za koji je u stvari zaslužan realni sektor. Vijeće ministara navodi samo one pokazatelje koji će pokazati pozitivnu stranu pri čemu se nije vodilo računa o objektivnom izvještavanju - kazao je Emrić. 


13.10 - Šemsudin Mehmedović (SDA) kazao je da je Izvještaj trebalo temeljiti na rezultatima rada.
 
- Mjere i radnje koje poduzimamo nisu dovoljne kada je riječ o borbi protiv korupcije. Trebalo bi se detaljnije posvetiti ovom pitanju. Da li su građani manje ili više sretni kada je riječ o radu Vijeća ministara BiH.

Prema ovom izvještaju trebali bi, ali neka procijene sami. Gubimo korak kada je u pitanju vanjskotrgovinska pokrivenost.

Taj trend o kojem govori Vijeće ministara se neće  nastaviti. Imamo rigorozan režim sa Kosovom, to znači da se spriječava i privreda.  Pitanje otvorenog tržišta. Nismo dovoljno zadnjih nekoliko godina vodili računa i nemamo bh. zaštićenu proizvodnju - kazao je Mehmedović.

Zvizdić se treba preispitati

 

Senad Šepić je rekao da će Nezavisni blok glasati protiv ovog Izvještaja. On je istakao da sam Zvizdić treba da se preispita šta je govorio prije dvije godine, a kakvi su danas rezultati.

-        Svako od nas treba da se preispita šta je govorio, a koliko je sad zadovoljan rezultatima. Pogledajte pismo namjere koje ste sa entitetskim Vladama dogovorili, vidjet ćete šta ste obećali ili kada je u pitanju reforma javnih uprava, odnos prema zdravstvenim, socijalnim sektorima… Jeste li zadovoljni sa onim što ste potpisali i rezultatima nakon dvije godine – upitao je Šepić.
 
On je pitao predsjedavajućeg Vijeća ministara koliko su utjecali na popravljanje imidža BiH u svijetu.

-        Kakav je imidž naše vlade i VM u svijetu. Organizirali ste Samit šefova Vlada 15 zemalja i samo je došao prmijer jedne zemlje. Zapitajte se, pogledajte koliko vaše kolege u zemljama regiona, u Srbiji, Hrvatskoj, koliko kod njih državnika njihovog ranga dođe. Zapitajte se koliko ste uspjeli da uozbiljite zemlju – kazao ej Šepić.


12.38 Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić, tokom 45-minutnog izlaganja pročitao je Izvještaj o radu VM za 2016. godinu.

Negativno mišljenje o radu Vijeća ministara

Uprkos tome što je većina Komisija dala negativno mišljenje o radu Vijeća ministara u 2016, Zvizdić je kazao da su radili na dinamiziranju evropskih procesa, ekonomskog rasta i razvoja, vladavini prava i borbi protiv organiziranog kriminala, korupcije i unapređenje regionalne saradnje.

On je pohvalio i, između ostalog, rekao da je 2016. godina bila najuspješnija na putu BiH ka EU. Nakon njegovog izlaganja, prvi za riječ se javio Saša Magazinović (SDP).

On je istakao da je o Izvještaju trebalo da govore poslanici, a da je predsjedavajući Vijeća ministara trebao da sluša njih.

-  Da Vas ne vidim ovdje, pomislio bih da je Branko Kockica jer kod njega su kuće od čokolade, prozori od marmalade. Tako to izgleda u ovom Izvještaju, gdje je sve bajkovito, za razliku od realnosti koje žive bh. građani – kazao je Magazinović.

On je dodao da je Zvizdić na početku mandata rekao da su svi ljudi plodovi izgovorene riječi.

- Dali ste riječ građanima BiH i prokomentarisat ću neke stvari. Za početak mehanizam koordinacije koji funkcioniše samo u Vašim Izvještajima. Rekli ste da ćete BiH učiniti boljom. Ne znam dokle ste sa obećanjem, ali tamo gdje Vaša stranka upravlja to nije tako i BiH nije društvo jednake šanse za sve građane -  kazao je Magazinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.