BIH

Pljačkaš turske banke pretukao Nedžada Latića!

Piše: E. Trako

26.2.2018

Napadač na uglednog novinara i intelektualca Nedžada Latića je Armin Šabanović, kikbokser porijeklom iz Sjenice, otkriva „Dnevni avaz“. Za njega je Tužilaštvo Kantona Sarajevo od Općinskog suda prekjučer zatražilo mjeru pritvora zbog brutalnog napada na Latića.

Razoružali zaštitara

Armin Šabanović je 2009. godine, tada kao maloljetnik (imao 17 godina), sa Šemsom Šabanovićem i Elvisom Baltićem, opljačkao poslovnicu turske banke „Turkish Ziraat“ u Novom Sarajevu. Mediji su tada detaljno izvještavali o ovoj brutalnoj pljački.

- Usred bijela dana, pola sata iza podneva, trojica muškaraca s fantomkama na glavama upala su u banku. Prijeteći pištoljem, natjerali su uposlenike da im predaju novac, a potom pobjegli. Prema prvim informacijama, u njihovom plijenu našlo se oko 20.000 KM. U banci se nalazio i zaštitar agencije „Gama sigurnost“, koji je zadužen za fizičko osiguranje, ali su razbojnici odmah po ulasku unutra u njega uperili pištolj i razoružali ga. Na taj način je onemogućen da bilo šta poduzme. Odnijeli su i njegov pištolj Glock - pisali su mediji prije osam godina.

Dok su bježali iz poslovnice, razbojnicima je ispalo 1.300 KM, koje je pronašao slučajni prolaznik i on je policajcima kazao da su se pljačkaši uputili prema obližnjem tržnom centru „Interex“. Pregledom snimaka videonadzora iz tržnog centra policajci su vidjeli kako je trojac ušao u prodavnicu sportske opreme, gdje su kupili trenirke i na licu mjesta se presvukli. U novoj garderobi uspjeli su neopaženo umaći policajcima koji su se već nalazili oko tržnog centra.

Zanimljivo je i da se Elvis Baltić dva dana nakon pljačke predao, dok su Šemso i Armin Šabanović, napadač na Latića, uhapšeni u kafiću u sarajevskom naselju Otoka. 

- Uhapšeni Šemso Šabanović i njegov rođak Armin aktivni su sportisti. Obojica se bave kik-boksom - pisali su mediji 2009. godine.

Osam godina poslije Armin Šabanović se i dalje bavi kik-boksom. I dalje je sklon kriminalnom ponašanju iako njegov mentor i trener Kik-boks kluba „Gazija“ Muhamed Šabanović negira bilo inkriminaciju.

Privremeni rad

Šemso i Armin Šabanović su se 2015. godine fotografirali na Sarajevskom aerodromu s Muhamedom Šabanovićem, trenerom u „Gaziji“, uz potpis: „Ispraćen dio security tima K. B. V. 'Gazija' na privremenom radu u Dubai.“

Prijatelj sa Salkom Zildžićem

Šabanović, „žestoki momak“, prijatelj je sa Salkom Zildžićem, savjetnikom Aljoše Čampare, federalnim ministrom unutrašnjih poslova i glavnim informatorom Bakira Izetbegovića, predsjednika SDA.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.