AFERE

Bivši ministar izazvao tuču

Abdulah Zukić, bivši ministar poljoprivrede, izazvao incident da bi NK Mladost iz Gornjih Živinica bili oduzeli bodovi, jer je direktni konkurent za Prvu kantonalnu ligu FK Slatina

Domaći navijači bodrili svoje rođake

Piše: A. ALJIMI

17.4.2019

Abdulahu Zukiću, bivšem ministru poljoprivrede i šumarstva u Vladi Tuzlanskog kantona i članu Kantonalnog odbora SDA Tuzla te predsjedniku Upravnog odbora Doma zdravlja Živinice, nakon što je demolirao kafić „Avenija“ i tukao goste, trebala su nepuna dva mjeseca da izazove novi skandal.

Ovog puta radi se o huliganskom napadu na utakmici 18. kola Druge fudbalske lige Tuzlanskog kantona, gdje je izazvao masovnu tuču.

Zukić: Poznat policiji odranije

Cjelodnevna pijanka

Zukić je, naime, blizak upravi Fudbalskog kluba Slatina iz sela Bašigovci, koji se bori za ulazak u Prvu kantonalnu ligu, a direktni konkurent im je Mladost iz Gornjih Živinica, koja je trenutno prva na tabeli.

Kako saznajemo od izvora bliskog istrazi, masovnoj tuči na stadionu u Gornjim Živinicama prethodila je cjelodnevna pijanka Zukića i njegove ekipe u Bašigovcima.

Tu je pala odluka da po svaku cijenu izazovu incident na stadionu Mladosti, da bi se domaćinu oduzeli bodovi. Po dolasku na stadion, Zukić je jednom od prijatelja dao 200 maraka da kupi viski i pivo, koje su nastavili piti tokom utakmice između Mladosti iz Gornjih Živinica i Mladosti 78 Donje Vukovije. Kako su nam prenijeli očevici, Zukić i njegovi prijatelji provocirali su domaće navijače, kojih je bilo oko 400. To je mahom rodbina igrača Mladosti, koja ih prati na svakoj domaćoj utakmici.

Provokacije navijača

Incident je eskalirao pri kraju utakmice, kada su nasilnici pored tribina, okrenuti prema kućama, urinirali. Tu je bilo mnoštvo žena i djece, a jedan mještanin upozorio je Zukića i ostale da to ne rade. Zbog toga ga je muškarac s nadimkom Dropa pogodio flašom u glavu.

Tada je domaćim navijačima prekipjelo, pa su im uzvratili. Šake su sijevale na sve strane, a bilo je i povrijeđenih.

Pobjegli prema Bašigovcima 

Zukić i njegova svita pobjegli su prema Bašigovcima, čak su im na mjestu tuče ostali mobiteli i lični dokumenti. Nekoliko osoba zbog povreda je zbrinuto u UKC-u Tuzla, a mještani su o svemu obavijestili policiju, koja je zabilježila incident kao narušavanje javnog reda i mira tučom. Zukić trenutno obnaša funkciju zamjenika direktora “Horizontale”, optužen je 2017. godine za primanje mita dok je bio ministar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.