UPUĆEN ZAHTJEV

Iz SDP-a pozvali HDZ i SDA da izaberu rukovodstvo Skupštine HNK

U proceduri su, podsjećaju, izmjene zakona vezanih za povećanje porodiljnih naknada

S posljednje sjednice Skupštine

Piše: M.Sm.

29.5.2019

Iz Kantonalnog odbora SDP-a BiH Hercegovačko-neretvanskog kantona pozivaju HDZ BiH i SDA da konačno izaberu rukovodstvo Skupštine kako bi se, stoji u saopćenju, stvorile pretpostavke za formiranje komisija i normalno funkcioniranje zakonodavnog organa. 

- Nalazimo se prvi put u historiji našeg Kantona u situaciji da u junu nemamo konstituiranu Skupštinu, što je gotovo devet mjeseci nakon izbora. Klub zastupnika SDP-a je prije nekoliko mjeseci, u skladu s poslovnikom, zatražio održavanje Skupštine o temi sigurnosti, očekujući da u interesu građana razmotrimo pogoršavanje sigurnosne situacije s aspekta sve češćih eksplozija bankomata, kao i najavljene migrantske krize - naveli su iz KO SDP-a HNK.

U proceduri su, podsjećaju, izmjene zakona vezanih za povećanje porodiljnih naknada, kao i zakon koji bi konačno riješio penzionisanje policijskih službenika na isti način kako su uradile ostale skupštine u FBiH.

- Preduga je lista problema građana koji očekuju od dobro plaćenih političkih predstavnika da ih rješavaju te stoga još jednom pozivamo stranke da sjednu za sto i naprave dogovor oko kompletiranja vlasti i programa reformi za naredne četiri godine - kazali su iz KO SDP-a HNK.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.