SAOPĆENJE

DF napao Bh. blok: Sramno ste izdali Kristinu Ljevak

Ljevak: DF podržava njeno imenovanje za direktoricu TVSA. Arhiv

Avaz.ba

28.6.2019

Kantonalni odbor Demokratske fronte Sarajevo smatra da je Kristina Ljevak, s obzirom na reference i kompetencije, kredibilan kandidat za dužnost direktorice Televizije Sarajevo te i dalje podržava prijedlog njenog imenovanja.

- Potez takozvanog Bh. bloka (Naše stranke i SDP-a) da odustane od pomenutog imenovanje nakon izvršenih pritisaka ocjenjujemo kukavičkim i politički nezrelim, posebno imajući u vidu to što pritisci dolaze od onih koji još smatraju da je ime i struktura krvnih zrnaca iznad referenci i kompetencija. Povinovanje pred ovakvim pritiscima nije samo izdaja Kristine Ljevak od Naše stranke i SDP-a nego i izdaja principa građanskog društva - saopćeno je iz DF-a. 

Dodaje se da je očito da su se u Bh. bloku utoliko prepali onih koji zagovaraju politiku prebrojavanja krvnih zrnaca, pa su bez ikakvog valjanog objašnjenja odustali od imenovanja. 

- DF ostaje pri svojoj ranijoj odluci i poziva takozvani Bh. blok da smogne hrabrosti i poštenja te stane iza vlastite odluke. Ukoliko za to nemaju hrabrosti, neka odmah prestanu zavaravati javnost tvrdnjama da se i oni bore za građansko društvo.

Prema nezvaničnim informacijama našeg portala, Konaković je navodno ultimativno tražio od Kristine Ljevak da na poziciju izvršenog direktora imenuje Harisa Dučića, što je ona, navodno, odbila. 

Dučićevo imenovanje dogovorili su Konaković i Forto, ali, kako Ljevak nije pristala na njihov uvjet, Forto je pod pritiskom agresivnog "premijera iz sjene" Elmedina Konakovića "otpisao" Kristinu Ljevak - piše u saopćenju KO DF-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.