BANJA LUKA

Cvijanović - Vigemark: U što kraćem roku formirati novi saziv Vijeća ministara BiH

Proces provoditi u skladu s pravilima mehanizma koordinacije

Fena

3.7.2019

Vigemark i Cvijanović na sastanku u Banjoj Luci. Srna

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović razgovarala je danas sa šefom Delegacije Evropske unije u BiH Lars-Gunarom Vigemarkom (Gunnar Wigemark) i članovima Radne grupe za zapadni Balkan (COWEB) o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH.

Konstatirano je da je neophodno u što kraćem roku formirati novi saziv Vijeća ministara BiH, kao i vlast na svim nivoima, da bi se stvorili adekvatni uvjeti za nesmetano rješavanje zahtjevnih zadataka koji BiH i njene entitete očekuju u procesu evropskih integracija, saopćeno je iz kabineta entitetske predsjednice.

Cvijanović je istakla da je RS u potpunosti posvećena evropskom putu te naglasila kako se taj proces mora provoditi u skladu s pravilima mehanizma koordinacije, kao i uz puno poštovanje ustavnog položaja i nadležnosti institucija RS.

Ukazala je na važnost usaglašenog i harmoniziranog djelovanja svih nadležnih institucija u BiH, kako u domenu evropskih integracija, tako i u provođenju reformskih procesa, te dodala kako se samo na taj način može osigurati efikasno kretanje naprijed i stvaranje boljih uvjeta za poslovanje privrednih subjekata, kao i za unapređenje životnog standarda svih građana.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.