DNO DNA SENADA AVDIĆA

Propali izdavač vrijeđa mrtve kolege!

Zašto se Avdić svađa sa neoborivim činjenicama, možda znaju samo njegovi politički marginalizirani jarani

Avdić: Napadati mrtve može samo um za psihijatrijsko posmatranje. Arhiv

S. A.

6.7.2019

Danas je Senad Avdić na svom propalom portalu objavio gnusne laži o rahmetli Fetahu Ramoviću kao tobožnjem predratnom saradniku Udbe.

Podsjećanja radi, Fetah Feto Ramović, koji je umro prošle godine, bio je doajen bh. novinarstva. Bio je ugledni novinar i urednik prije rata najtiražnijeg dnevnog lista u BiH “Večernjih novina”, a onda je 1995. godine postao prvi glavni i odgovorni urednik “Dnevnog avaza“.

Napadati takvog čovjeka nakon njegove smrti može zaista samo um za psihijatrijsko posmatranje.

Stari princip “drž’te lopova

Avdić, koji po principu, “drž’te lopova” stalno eksploatira ovu temu, ovoga puta ponovo polemizira s godinom izlaženja „Dnevnog avaza“.

Čovjek koji ne razlikuje izdavačku kuću od njenog proizvoda zaslužuje lekciju iz osnova profesije, a koju može naučiti čak i ako samo pročita impresum na predzadnjoj strani „Dnevnog avaza“.

Tamo jasno piše da je kompanija „Avaz“ osnovana 20. oktobra 1991. godine u Sarajevu, a da je 15. septembra 1993. godine izašao prvi broj „Avaza“ koji se u to ratno vrijeme zvao „Bošnjački avaz“. Lako provjerljiva činjenica je i da je prvi broj najtiražnijeg bh. lista pod imenom „Dnevni avaz“ odštampan 2. oktobra 1995. godine!


Logo naslovne strane "Dnevnog avaza": Jasno piše da je godina osnivanja „Avaza“ 1991., a godina izlaženja dnevne novine XXIV (24). Avaz

Avdiću za nauk je i da pročita u impresumu „Dnevnog avaza“ rečenicu: „List je upisan u evidenciju javnih glasila u Ministarstvu obrazovanja, nauke, kulture, sporta i informiranja RBiH pod brojem 529 od 28. 9. 1995. godine u skladu sa Zakonom o javnom informiranju. Dakle, u evidenciju javnih glasila „Dnevni avaz“ je upisan sedam dana prije izlaska njegovog prvog broja. 

Dodatno, u logu naslovne strane lista jasno piše da je godina osnivanja „Avaza“ 1991., a rimskim brojevima ispisana je i godina izlaženja dnevne novine XXIV (24).

Avdiću za nauk i rečenica iz impresuma „Dnevnog avaza“ kao dokaz da je list upisan u evidenciju javnih glasila 28. 9. 1995.. Avaz

Znači, sve je transparentno istaknuto i lako dokazivo sudskim osnivanjem kompanije i registracijama listova „Bošnjački avaz“ i „Dnevni avaz“.  

Još jedna tužba za klevetu 

Zašto se Avdić svađa sa neoborivim činjenicama možda znaju samo njegovi politički marginalizirani jarani.

S obzirom na to da njegovi tendenciozni tekstovi nemaju nikakvo utemeljenje, protiv bivšeg studentskog saradnika DB-a i Miloševićevog obožavatelja sakrivenog iza inicijala S. B. svakako se sprema tužba za klevetu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.