PROCESI

Šta je u Sudu BiH rekao bivši suprug saradnice tužioca Bože Mihajlovića

Zbog, kako je navela, teškog zdravstvenog stanja, svjedokinja se nije pojavila u Sudu BiH, naređeno njeno vještačenje

Mihajlović: Optužen za nesavjestan rad u službi. Arhiva

Piše: M. Aš.

15.10.2019

Saradnica suspendiranog državnog tužioca Bože Mihajlovića, čije je ime zabranjeno objavljivati u javnosti odlukom Suda BiH, nije se danas pojavila u ovoj pravosudnoj instituciji, gdje je trebala dati iskaz u svojstvu svjedoka.

U aferi "Nestali novac", podsjećamo, Tužilaštvo BiH tereti Mihajlovića za nesavjestan rad u službi, jer je utvrđeno da je iz sefa ove institucije nestalo oko 225.000 maraka.

Timsko vještačenje

Sutkinja Amela Huskić kazala je da je Mihajlovićeva saradnica dostavila medicinsku dokumentaciju iz KCUS-a, u kojoj navodi da boluje od karcinoma i da zbog teškog zdravstvenog stanja fizički i psihički nije u stanju svjedočiti.

Tužiteljica Ivana Petković, nakon ovakvog obrazloženja, predložila je Sudu da se uradi medicinsko vještačenje, jer, kako je pojasnila, tokom istrage utvrđeno je da Mihajlovićeva saradnica može svjedočiti. Na taj način naređeno je da se obavi timsko vještačenje saradnice, a o svemu obavijeste strane u postupku.

Tužilaštvo BiH danas je saslušalo svjedoke Sanelu Bekrić, uposlenicu Tužilaštva, i Ismira Sućesku, bivšeg supruga Mihajlovićeve saradnice.

Bekrić je ispričala da je poznavala Mihajlovićevu saradnicu i da ju je nekoliko puta posjećivala nakon što se ova razboljela. Ispričala je u Sudu da joj je krajem 2016. odnijela novac, koji su prikupili uposlenici Tužilaštva za njeno liječenje, ali je tada nije odmah zatekla na adresi.

- Čekala sam je nekih 15 minuta. Kad je došla, rekla mi je da je bila s tužiocem Mihajlovićem na kafi u "Merkatoru" - rekla je Bekrić.

Nije imao pare

Sućeska je dodao da nije primijetio na bivšoj supruzi neke promijene na finansijskom planu i da je plaćao alimentaciju za njihovu kćerku kada bi imao novac. Prema njegovim riječima, ona mu je prije nekoliko godina, kada se razboljela tražila 5.000 KM, ali ih on nije imao.

- Nekad bi tražila novac, ali to je nešto oko kćerke. Ostalo ništa nisam primijetio, neke promjene na finansijskom planu - rekao je Sućeska.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.