KULTURA

U subotu premijera predstave "Ježeva kućica" u Kaknju

Promovira univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost

U subotu premijera predstave. BNP Zenica

Avaz.ba

27.12.2019

Nakon premijernih izvedbi u Zenici, Visokom i Zavidovićima, predstava „Ježeva kućica“, prema tekstu jednog od najznačajnijih bosanskohercegovačkih pisaca za djecu Branka Ćopića, u režiji Miroljuba Mijatovića i u koprodukciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica (BNP), Kulturno-sportskog centra Kakanj i Centra za kulturu Zavidovići, u subotu, 28. decembra, premijerno će biti izvedena i pred kakanjskom publikom u Kulturno-sportskom centru u 15 sati.


Predstava "Ježeva kućica". BNP Zenica

Predstava „Ježeva kućica“, kao i Ćopićeva knjiga, podučava sve nas kolika je važnost doma i koliko je skromnost vrlina, a ismijava ljudsku pohlepu, želju za posjedovanjem onoga što nije naše i za otuđivanjem i izrugivanjem onoga što pripada drugima.

Dakle, promovira univerzalne ljudske vrijednosti kao što su skromnost, pristojnost i marljivost.

U predstavi igraju: Anđela Ilić, Lana Zablocki, Ermina Nišić, Adem Smailhodić i Mirza Bajramović. Za muziku i korepeticiju predstave zadužen je Abidin Čolaković. Scenografija predstave je povjerena Mensuru Begićeviću, a kostimografija i kreacija maski Eni Begičević-Čeliković. 

Jezičku adaptaciju i lekturu predstave potpisuje Merima Handanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.