SARAJEVO

Započela tematska sjednica o energetici

Odbor je inicirao sjednicu s ciljem aktueliziranja problema i predlaganja rješenja da bi se pokrenuli reformski procesi u oblasti energetike, rekao Demirović

Piše: S. M. / Avaz.ba

14.1.2020

Sjednica Predstavničkog doma. M. Tabaković

U Sarajevu je započela tematska sjednica Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH. Zastupnici će raspravljati o samo jednoj tački dnevnog reda "Ispunjavanje obaveza BiH iz Ugovora o uspostavljanju Energetske zajednice - status implementacije u FBiH".

Sjednici prisustvuju direktor Sekretarijata Energetske zajednice Janez Kopač, zamjenik šefa Delegacije Evropske unije u Bosni i Hercegovini Kaldun Sino (Khaldun Sinno), ambasador Velike Britanije u BiH Metju Fild (Mathew Fild)...

Predsjednik Odbora za energetiku, rudarstvo i industriju Safer Demirović u uvodnom dijelu je kazao da je BiH 2006. godine pristupila Energetskoj zajednici i preuzela obaveze. 

- Odbor je inicirao sjednicu s ciljem aktueliziranja problema i predlaganja rješenja kako bi se pokrenuli reformski procesi u oblasti energetike. Članstvo u Energetskoj zajednici predstavlja preduvjet za ulazak u Evropsku uniju - rekao je Demirović. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.