POZITIVAN GEST

Ambasadorica BiH u Češkoj: Ukoliko ste u Pragu, privatno ili poslovno, moja su vrata uvijek otvorena

Ambasadorica dužnost preuzela u petak. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

28.1.2020

Martina Mlinarević nova je ambasadorica BiH u Češkoj. Ona je nakon brojnih osporavanja ipak imenovana na ovu poziciju i zvanično i 24. januara je zasjela na čelo ambasade. 

Budući da je, inače, vrlo aktivna na društvenim mrežama, ona je danas na Facebooku uputila vrlo zanimljivu poruku bh. građanima, koju prenosimo u cijelosti. 

Mlinarević: Ideje, planove, sugestije, sve što imate u vidu, a možemo zajedno ostvariti, javite. Avaz

- Moje prvo praško jutro bilo je u petak, 24. januara, kada sam formalno preuzela dužnost ambasadora BiH u Češkoj Republici. Danas sam predala kopije akreditivnih pisama šefici protokola češkog ministarstva vanjskih poslova. U nedjelju na svom proputovanju prema Auschwitzu, na ručak u Brno svratio je član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović u želji da me upozna, učinivši mi pritom izuzetnu čast na samom početku mog rada. Danas popodne u prostorijama ambasade ugostili smo Udruženje građana bivše Jugoslavije "Lastavica" koji su u Pragu na poseban način zajedno u svim sjajnim projektima koje čine godinama - napisala je Mlinarević.

Mlinarević: Pokrenuli smo društvene stranice ambasade koje će promicati ljepote i vrijednosti naše zemlje. Avaz

Svoju viziju rada u Pragu i rezultate predstavljat ću vam otvoreno i jasno, kao i svih ovih godina, sa željom da ova ambasada bude pozitivno ogledalo naših građana i njihovih potreba, s posebnim osvrtom na kulturna, ekonomska i turistička uvezivanja dviju zemalja. Pokrenuli smo društvene stranice ambasade koje će promicati ljepote i vrijednosti naše zemlje, stoga, što bi rekli influenseri, zapratite nas.

Vaš mali ja ću uvijek to i ostati, ovdje i u knjigama, ne napuštajući nikada ono što jesam i sto je srž mene, postajući tek ona koju možete dobiti u bilo kojem trenu na ovu ili druge mreže, kao i na kontaktima ambasade. Ukoliko ste u Pragu, privatno ili poslovno, moja su vrata uvijek otvorena. Ideje, planove, sugestije, sve što imate u vidu, a možemo zajedno ostvariti, javite. Moja je misija ovaj posao raditi časno za sve naše građane u BiH i Češkoj, biti kao i dosad otvorena i jasna u svojim stavovima, te nikad izgubiti svoju neukaljanu poziciju slobode, pod bilo koju cijenu. Beskrajno hvala na vašoj podršci i ljubavi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.