PANDEMIJA

Na području Hercegovine pojavili se novi klasteri

Nova četiri slučaja su registrirana u Konjicu, a tokom dana se, kako saznajemo, čekaju rezultati za osam uzoraka

Konjic: Osam uzoraka poslano na testiranje. Avaz

Piše: M. Sm. / Avaz.ba

29.3.2020

U Hercegovačko-neretvanskom kantonu broj oboljelih od koronavirusa porastao je na 44, a u protekla 24 sata, kako smo to izvijestili sinoć, evidentirano je 11  novih slučajeva.

Na području Čitluka je pet osoba zaraženih koronavirusom i, najvjerovatnije, riječ je o kontaktima prvozaražene osobe iz tog grada, koja je boravila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nova četiri slučaja su registrirana u Konjicu, a tokom dana se, kako saznajemo, čekaju rezultati za osam uzoraka. Svi oboljeli u Konjicu vežu se uz klaster „Igman“.


U Mostaru su potvrđena dva nova slučaja, a vežu se uz klaster BHANSA.

Na području Zapadnohercegovačkog kantona do sada je, prema podacima Zavoda za javno zdravstvo FBiH, potvrđeno 18 slučajeva, a novi je jučer zabilježen u Posušju i, kako saznajemo, riječ je o novom klasteru.

U Ljubuškom je jučer zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom, gdje se časna sestra javila u tamošnji Dom zdravlja, a nakon čega je šest medicinskih radnika poslano u izolaciju.

U Ljubuškom je jučer zabilježen prvi slučaj zaraze koronavirusom. Avaz

Također, kako nam je neslužbeno potvrđeno, časna sestra koja boravi u jednoj kući u Miletini u blizini Međugorja, odnosno na području općine Čitluk, imala je kontakt s osobom iz Italije.

Inače, iz Kriznog štaba HNK su potvrdili da su kantonalni sanitarni inspektori u protekla 24 sata izdali 11 rješenja o izolaciji i samoizolaciji, a ukupno su dosad izdana 1.443 rješenja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.