SARAJEVO

Vijećnica u bojama Evropske unije

Tog 9. maja 2014. godine, na Dan Evrope i i Dan pobjede nad fašizmom, Vijećnica je ponovo rođena

VIjećnica u bojama zastave EU. Gradska uprava

Avaz.ba

9.5.2020

Grad Sarajevo i Bosna i Hercegovina u saradnji sa Delegacijom EU u BiH poslali su još jednu snažnu poruku zajedništva i solidarnosti. Večeras je Vijećnica bila u bojama Evropske unije. 

Tog 9. maja 2014. godine, na Dan Evrope i i Dan pobjede nad fašizmom, Vijećnica je ponovo rođena.  Ovaj svjetski simbol susreta civilizacija, vinuo se iz pepela i prkosno uspravio u svom autentičnom, raskošnom izdanju. 

Već je postala tradicija da se Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom obilježava koncertima.  Do sada su koncerte izvodile Sarajevska i Zagrebačke filharmonija, Moskovski kamerni orkestar Schnittke i Mađarski nacionalni filharmonijski orkestar. 

Na godišnjicu otvaranja 2015. godine, upriličen je koncert Bečke filharmonije, jednog od najčuvenijih austrijskih i svjetskih orkestara današnjice.  

Večeras je sa istog mjesta Amira Medunjanin podarila nezaboravno veče i po ko zna koji put, potvrdila da je muzika moćno sredstvo u povezivanju ljudi, brisanju granica i širenju ljubavi i mira, a naš arhitektonski dragulj zasjao je u bojama zastave Evropske unije. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.