REAKCIJE

SABNOR: Hvala građanima na dostojanstvu

Još jednom smo pokazali da je Sarajevo grad koji se sjeća svojih nevinih žrtava i grad koji je uvijek bio i ostao na pravoj strani historije, saopćili su

Nekoliko hiljada građana okupilo se u subotu. Avaz

A. J. / Avaz.ba

18.5.2020

Iz SABNOR-a Bosne i Hercegovine zahvalili su svim građanima Sarajeva i Bosne i Hercegovine, koji su bili u subotu na komemorativnoj šetnji žrtvama fašističkog terora u Sarajevu u periodu od 1941 – 1945 godine.

- Još jednom smo pokazali da je Sarajevo grad koji se sjeća svojih nevinih žrtava i grad koji je uvijek bio i ostao na pravoj strani historije. Političkim premještanjem Blajburške komemoracije u Sarajevo i organizovanjem mise u sarajevskoj Katedrali, osjetili smo potrebu da podsjetimo građane Sarajeva na sav teror koji je vladavina NDH napravila u Sarajevu za vrijeme Drugog svjetskog rata - naveli su.

Napominju da nisu protestirali protiv vjerskog obreda, nego podsjećali na slavnu antifašističku historiju grada Sarajeva i na nevine žrtve ustaškog terora.

- Posebnu zahvalnost upućujem u ime SABNOR-a, svim građanima Sarajeva i onima koji su nas podržali i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine, na dostojanstvu i mirnoj šetnji kroz Sarajevo koja je održana bez ijednog incidenta ili bilo kakvog izljeva mržnje. Veliku zahvalnost upućujemo i medijima na profesionalnom izvještavanju, organima policije na korektnom odnosu prema svim ljudima koji su bili u šetnji i svim građanima koji su poštovali mjere sigurnosti u vrijeme vanrednog stanja uzrokovanog pandemijim virusa Covid19. – izjavio je Nijaz Skenderagić, potpredsjednik SABNOR-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.