SREBRENICA

Porodica Avde Ljeskovice uselila u novi dom, ali tu nije kraj problemima

Početkom prošlog mjeseca zbog loše elektroistalacije izgorio im dom

Piše: S. Smajlović / Avaz.ba

17.8.2020

Zahvalni humanim ljudima. S. Smajlović

Peteročlana porodica Avde Ljeskovice (40) iz Liješća u mjesnoj zajednici Skelani kod Srebrenice, kojima je početkom prošlog mjeseca zbog loše elektroistalacije izgorio dom, danas su uselili u obnovljenu kuću.

Zahvaljujući humanim ljudima iz cijele BiH i dijaspore, a ponajviše Udruženju „Moja Bosna do Drine“ iz Srebrenice, koje okuplja oko 100 članova svih nacionalnosti, Ljeskovicama su potpuno obnovljeni sprat i potkrovlje kuće.

Općina Srebrenica je obnovila krov izgorjele kuće, preduzeće „Yavuz“ ugradilo je kompletnu stolariju, a Udruženje „Moja Bosna do Drine“ finansiralo uređenje unutrašnjeg dijela kuće i nabavilo sve nove kućne potrepštine.


Mora na operaciju

- Stručno je obnovljena kompletna elektroinstalacija u cijeloj kući, koja je bila uzrok požara, kao i vodovodna mreža. Kompletirano kupatilo sa bojlerom i veš mašinom, postavljen laminat i keramičke pločice i kupljen nov namještaj i najosnovnije ptrepštine - kažu iz ovog udruženja. 

Zahvaljujući dobrim ljudima, Ljeskovice kažu da se raduju useljenju u obnovljenu kuću. Ipak, u ovoh porodici su tužni jer Avdina supruga Selvedina (31) hitno mora na operaciju tumora u bolnicu Bajina Bašta u Srbiji ukoliko za to prikupi novac.

Kako kaže, dijagnoza je utvrđena ovih dana pa su Ljeskovice tim više zabrinute za svoje troje maloljetne bolesne djece.

Zahvalni "Avazu"

Ljeskovice kažu da im je prva pomogla Tuzlanka Alneša Subašić.

Ona je sa sinovima Nihadom i Fuadom od ušteđevine izdvojila 6.000 maraka. Navijači fudbalskih klubova iz Federacije BiH ovoj porodici donirali su 22 ovce, motornu pilu, kosilicu i 1.000 KM. Ova porodica  zahvaljuje se svim dobrim ljudima, ali i „Dnevnom avazu“, kako kažu, jedinom mediju koji se bavio njihovom nevoljom i čiji su čitaoci pomogli obnovu njihovog doma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.