SREBRENICA

Sadik Ahmetović na čelu izbornog štaba probošnjačke koalicije

Ne možemo ni bez povjerenja Srebreničana, povratnika, izbjeglih i raseljenih, rekao Ahmetović

Sadik Ahmetović. Arhiv

Piše: S. Sm. / Avaz.ba

23.8.2020

Sedam probošnjačkih političkih partija u Srebrenici koje su Aliju Tabakovića podržale kao kandidata za načelnika općine i zajedničku probošnjačku listu za Srebrenicu, izabrale su i zajednički izborni štab.

Za predsjednika izbornog štaba imenovan je Sadik Ahmetović, a članovi su Alija Tabaković, Hamdija Fejzić, nosilac liste, Ćamil Duraković, Suljo Čakanović, Nedib Smajić, Salko Tursunović, Almir Salihović, Nermin Alivuković, Edin Ikanović, Munir Habibović i Semir Smajić.

Ahmetović smatra da ova koalicija Srebrenicu može voditi u budućnost i njena zadaća je borba za povratkom, diskrimiacijom istrajnosti širenja istine o genocidu, kao i borba protiv negatora genocida.

Kaže da su u proteklih nekoliko mjeseci uspjeli pomiriti sve bošnjačke političke partije, a rezultat toga je zajednička lista i izborni štab, što je želja glasača.

- S ovim okupljanjem, obećavamo im da ćemo raditi na zajedničkim projektima, a za to nam trebaju održiva rješenja za stvaranje osnovnih i srednjih škola bez diskriminacije, investicijski projekti koji će nuditi trajna radna mjesta i koji će biti naslonjeni na velike firme iz Sarajevu, ozbiljan razvoj lanca vrijednosti i proizvodnje u poljoprivredi, dodatna ulaganja i povezivanje Srebrenice sa ostatkom zemlje - naveo je Ahmetović.

Kako kaže, navedene projekte ne može niko realizirati osim ljudi okupljenih oko koalicije „Moja adresa Srebrenica“.

- Ali, ne možemo ni bez povjerenja Srebreničana, povratnika, izbjeglih i raseljenih. Želimo im vratiti povjerenje i osigurati uslove da bolje žive u svom i na svom - rekao je Ahmetović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.