PARLAMENT FBIH

Odbijen prijedlog da dio novca koji "Aerodrom Sarajevo" uplaćuje u budžet ostane u preduzeću

Izvještaji o poslovanju "Aerodroma Sarajevo" za 2016., 2017. i 2018. godinu odobreni su većinom glasova na sjednici Predstavničkog doma

Parlament FBiH: Održana online sjednica. Arhiv

Avaz.ba / Fena

15.9.2020

Izvještaji o poslovanju Javnog preduzeća "Aerodrom Sarajevo" za 2016., 2017. i 2018. godinu odobreni su većinom glasova danas na online sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.


Za razliku od izvještaja, nije odobren prijedlog poslanika Irfana Čengića da Federalna vlada za narednu budžetsku godinu FBiH planira da dio novca koji "Aerodrom Sarajevo" inače uplaćuje u federalni budžet po osnovu taksi i drugih naknada, ostane u preduzeću budući da ono trpi posljedice zbog umanjenog prometa putnika uzrokovanog pandemijom koronavirusa.


Većinu glasova poslanika nisu dobili ni izvještaji o pretprošlogodišnjem radu dva elektroprivredna preduzeća u Federaciji BiH. Od neophodnih 50, ovi izvještaji su dobili po 41 glas.


Poslanici su na ovoj sjednici upoznati s više izvještaja o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije obveznica u ovoj godini, potom s Izvještajem Federalnog ministarstva finansija o realizaciji Zaključaka V. Broj 1276/2018 (Instrukcije javnim preduzećima da izvrše uplatu sredstava iz akumulirane dobiti u budžet Federacije BiH), kao i s Izvještajem o zaduženju Federacije BiH po osnovu emisije trezorskih zapisa na dan 11.12.2018. i na dan 19.05.2020. godine.


Ova sjednica Predstavničkog doma je završena, a narednu je predsjedavajući Mirsad Zaimović najavio za 30. septembar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.