GRADSKI PREVOZ NEĆE STATI

Muminović za "Avaz": Na putu smo da trajno riješimo problem GRAS-a i potpišemo historijski sporazum

Preduzeće je osiguralo dovoljno nafte tako da neće doći do prekida javnog gradskog saobraćaja na šta su iz GRAS-a upozoravali protekle sedmice

Piše: A. Jamaković / Avaz.ba

22.9.2020

Muminović: Vozila stoje jer nisu registrovana. Avaz

Osigurane su dodatne količine nafte i neće doći do kolapsa javnog gradskog prijevoza u Kantonu Sarajevo, a na šta su iz GRAS-a upozoravali protekle sedmice jer im je zbog dugova blokiran račun.

To je za Avaz.ba potvrdio predsjednik Sindikata radnika GRAS-a Amir Muminović. Kazao je da imaju reduciran broj vozila na terenu zbog nemogućnosti da ih registruju jer je blokiran račun preduzeća.

- Premijer KS, resorni ministar i Uprava preduzeća na putu su da riješe problem GRAS-a. Ne samo problem blokade računa, nego konačnog rješenja sanacije preduzeća tako da u narednom periodu ne bismo imali nikakvih problema što bi doprinijelo da naše usluge iz dana u dan budu sve bolje - rekao nam je Muminović.

Smatra da je vrlo blizu potpisivanje sporazuma kojeg je ocijenio historijskim za GRAS, a time i za građane Kantona Sarajevo s obzirom na dugogodišnje probleme i milionska dugovanja.

- To je vrlo kompleksan problem, morala se uključiti Vlada, Uprava, Sindikat i advokat. Definirali smo zaključke, očekujemo da to bude prihvaćeno. Molimo građane za strpljenje, nije do radnika - rekao nam je Muminović.

Vjeruje da se dogovor neće izjaloviti, a nakon potpisivanja koje bi se moglo dogoditi naredne sedmice, osim deblokade računa doprijenilo bi se i dugoročnom planu stabilnosti GRAS-a.


GRAS: Milionska dugovanja. Arhiv

Građani blokirali autobus na Stupu

Nezadovoljni zbog neredovnog javnog gradskog prijevoza, danas u poslijepodnevnim satima građani su u sarajevskom naselju Stup iz protesta zaustavili autobus preduzeća GRAS koji vozi na liniji Stup - Vogošća.

U Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo rekli su nam da su se građani brzo razišli te da nije bilo narušavanja javnog reda i mira niti potrebe za intervencijom.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.