POSJETE

Džaferović sutra i prekosutra u Albaniji

Drugog dana posjete planiran je sastanak sa gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom, koji će Džaferoviću uručiti Ključ grada Tirane

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović. Arhiv

A. Č.

4.10.2020

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović boravit će u zvaničnoj posjeti Republici Albaniji sutra i prekosutra.

- U čast dolaska predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, u ponedjeljak 5. oktobra 2020. godine, ispred predsjedničke palate bit će upriličena ceremonija svečanog dočeka s vojnim počastima, gdje će ga dočekati predsjednik Republike Albanije Ilir Meta - saopćeno je iz Predsjedništva.

Prema planu, Džafetović i Mate održat će tête-à-tête sastanak, a zatim i bilateralni sastanak zvaničnih delegacija BiH i Albanije. Po završetku sastanaka planirana je konferencija za novinare, na kojoj će se medijima obratiti Džaferović i Meta.

Džaferović će se sastat i s premijerom Republike Albanije Edijem Ramom, potom i sa Bošnjacima koji u velikom broju žive u Kodžasu i Boraki.  

Drugog dana posjete planirani su sastanci sa predsjednikom Parlamenta Republike Albanije Gramosom Ručijem, gradonačelnikom Tirane Erionom Veliajom, koji će Džaferoviću uručiti Ključ grada Tirane.

U delegaciji koju predvodi predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović su i ambasador BiH za Republiku Albaniju Nusret Čančar te savjetnici članova Predsjedništva BiH Milorada Dodika i Željka Komšića Radovan Kovačević i Davor Vuletić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.