SAZNAJEMO

Rožnjaković i Buševac podnijeli ostavke u Vladi TK

Naša je dužnost poštovati, prije svega, volju građana TK-a, a nju reprezntira većina od najmanje 18 zastupnica i zastupnika u Skupštini, rekao je Rožnjaković

Piše: E. T.

8.1.2021

Buševac i Rožnjaković. Avaz

Elvir Rožnjaković (SBB), ministar prostornog uređenja i zaštite okolice Tuzlanskog kantona i Edin Buševac, ministar trgovine, turizma i saobraćaja (SBB) podnijeli su ostavke na mjesto ministara u Vladi TK, uz obrazloženje da poštuju volju građana. 

Rožnjaković je u obrazloženju koje je uputio Skupštini i Vladi TK navodi da želi deblokirati rad Vlade.  


Faksimil ostavke Elvira Rožnjakovića. Avaz

- Većinom glasova smo izabrani a zadnjeg dana prethodne godine smo većinom glasova razriješeni sa svojih pozicija u Vladi TK. Naša je dužnost poštovati, prije svega, volju građana TK-a, a nju reprezentira većina od najmanje 18 zastupnica i zastupnika u Skupštini.

Podsjećam da je većina od 18 zastupnica i zastupnika u Skupštini TK razriješila Vladu TK a da odluka nije provedena jer dio rukovodstva skupštine istu ne priznaje. Novonastala situacija je dalje rezultirala blokadom rada Vlade, te sam zbog toga odlučio da kao pojedinac ispoštujem navedenu odluku, te sve podsjetim da je naša dužnost poštovati volju građana izabranih zvaničnika. Iz tih razloga Vas obavještavam da podnosim ostavku na mjesto ministra u Vladi Tuzlanskog kantona - naveo je Rožnjaković. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.