JUBILEJ

Proslavljen 50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije

Kao i prethodna, 49. proslava Dana mladih VN-a i jubilarna je bila u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi

Nedelja.ba

29.5.2021

Proslavljen 50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije. Nedelja.ba

Jubilarni 50. Dan mladih Vrhbosanske nadbiskupije dostojanstveno i skromnije nego što priliči proslavljen je, 29. maja, u župi Komušina i na brdu Kondžilo.

Kao i prethodnih godina organizatori susreta bili su Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. i župa Uznesenja BDM u Komušini. Geslo ovogodišnjeg susreta bilo je Ustani. Postavljam te za svjedoka onoga što si vidio (Dj 26,16).

Obilježavanje Dana mladih Vrhbosanske nadbiskupije u ovom marijanskom svetištu započelo je dan ranije, u petak 28. maja, misom uočnicom te emisijom i prigodnim klanjanjem Presvetom Oltarskom Sakramentu u večernjim satima u izravnom prijenosu u organizaciji Medijskog centra Vrhbosanske nadbiskupije (MCVN), to jest Katoličkog tjednika.

Poštivanje epidemioloških mjera

Skromnije nego prethodnih godina, bez organiziranih dolazaka mladih, od ranih jutarnjih sati pristizali su hodočasnici u osobnom aranžmanu koji su se, prema višegodišnjoj tradiciji, najprije okupili pored vanjskog oltara iza župne crkve gdje je bila prigoda za ispovijed.

U odnosu na ranije godine, program proslave jubilarnog Dana mladih VN-a započeo je nešto ranije molitvom pred slikom Gospe Kondžilske i procesijom na brdo Kondžilo. S vjernicima kod vanjske kapelice molio je vrhbosanski nadbiskup koadjutor i apostolski administrator Vojnog ordinarijata u BiH mons. Tomo Vukšić.

Okrepa i druženje

Nakon mise vjernici su se ponovno u procesiji vratili prema župnoj crkvi gdje je upriličena okrepa i druženje u skladu s mjerama borbe protiv pandemije.

Nažalost, kao i prethodna, 49. proslava Dana mladih VN-a i jubilarna je bila u skladu s epidemiološkim mjerama koje su na snazi - skromna, tiha bez mnoštva mladih koji su u normalnim uvjetima u tisućama dolazili u Komušinu te su na svoj dan, osim duhovno-vjerskog dijela imali brojne sadržaje, sportska natjecanja, ples, druženja te pregršt novih poznanstava. Ostaje nada da će proces imunizacije pospješiti situaciju kako bi se obilježavanje Dana mladih VN-a vratilo u normalu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.