NA LICU MJESTA

Benjamina Karić: Neka bude pravda, pa makar i svijet propao

Grad Sarajevo-Informativni centar o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju je organizator

A. Ovčina - L. Memčić

8.6.2021

Građani stigli u Vijećnicu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+11

Povodom današnjeg konačnog izricanja presude bivšem komadantu Glavnog štaba Republike Srpske, ratnom zločincu, Ratku Mladiću, koji se tereti da je počinio najteže ratne zločine kao i genocid nad Bošnjacima u sarajevskoj Vijećnici pratit će se uživo izricanje, prilikom čega su gosti Vijećnice građani.

Tim povodom gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić obratit će se javnosti i Dženana Karup Druško u ime Savjeta gradonačelnika za Informativni centar o MKSJ Sarajevo.

Stigli Tauber i Čengić

Grad Sarajevo - Informativni centar o Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju je organizator.

Podsjetimo, izricanje presude zločincu Ratku Mladiću počinje danas u 15:00 sati. On je 2017. godine proglašen krivim za deset od 11 tačaka optužnice.

Među prisutnima su i Irfan Čengić Zastupnik SDP-a u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije BiH i savjetnik za kulturu Jevrejske zajednice u BiH Eli Tauber.

Nikada više

- U prilikama kao danas, kada nam svima stoji knedla u grlu, čast i obaveza je pozdraviti porodice žrtava - istakla je gradonačelnica Sarajueva Benjamina Karić na početku obraćanja.

Nakon Jasenovca, žutih traka - svijet je rekao nikada više. Pola stoljeća poslije, izvršeni su u našoj zemlji najteži ratni zločini i genocid, kazala je gradonačelnica

Karić je dodala kako se treba ukazati na važnost presuda Haškog tribunala, te je podsjetila na citat o Haškom tribunalu.

- Ovo će biti sud bez pobjednika, a pobjednik je istina. Dragi moji Bosanci i Hercegovci, neka bude pravda, pa makar i svijet propao - dodala je gradonačelnica Karić.

Izricanje presude je pratio aplauz prisutnih u sarajevskoj Vijećnici, ali i suze majki i građana.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.