RADIKALNI JURIŠNICI

Evo ko poziva na proteste za "spas" Osmana Mehmedagića ispred Tužilaštva BiH

Radi se o Jasminu Mulahusiću, osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti

Mulahusić: Žali za uhapšenim Osmicom. Avaz

Piše: M. Aščić

15.7.2021

Radikalni SDA-ov internet -jurišnik Jasmin Mulahusić rodom iz Zavidovića, a živi i krije se u Luksemburgu pozvao je još jučer na društvenim mrežama „ahbabe“ da protestiraju ispred Tužilaštva BiH zbog hapšenja Osmana Mehmedagića Osmice. 

Radi se o osobi protiv koje Tužilaštvo BiH vodi istragu zbog krivičnog djela širenje nacionalne, vjerske i rasne netrpeljivosti. On mjesecima ne smije doći u BiH jer je izdat nalog za njegovo hapšenje. Poznat je po kreiranju fotomontaža i videa u kojima diskreditira novinare i sve političare koji ne odgovaraju - SDA. Otvoreno staje na stranu direktora OSA-e u otvorio je na desetine lažnih profila u kojima otvoreno prijeti novinarima i političarima koji ne odgovaraju SDA.


Odmah nakon hapšenja pozvao ahbabe na proteste. Facebook

Ovaj Zavidovićki "muftija" ne može prežaliti hapšenje Mehmedagića zbog čega na društvenim mrežama poziva i na smjenu glavna tužiteljice Gordane Tadić:


Mulahusićeva prijetnja tužiocu Čavki na društvenoj mreži. Facebook

On je sinoć na društvenim mrežama otvoreno prijetio državom tužiocu Olegu Čavki, koji mu je mjesecima meta jer istražuje direktora OSA-e.

- Nemoguće je više se suzdržati teških kvalifikacija, ali ovo pseto mora biti adekvatno kvalifikovano. Velikim Bogom se kunemo da se izvući nećeš! Visoku cijenu izdaje države ćeš platiti smeće jedno korumpirano - napisao je Mulahusić koji u BiH ne smije ni ući zbog prijetnji raznim osobama u BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.