PREDSJEDAVAJUĆI SKUPŠTINE

Elvedin Okerić za "Avaz": S Tanerom Ayom smo se sastali po preporuci Erdoanove AK partije

Portal Istraga.ba objavio je da je Taner Ay povezan s turskim mafijaškim grupama

Elvedin Okerić: Vlada KS ima otvorena vrata za sve investitore. Avaz

Piše: D. Hadžović

4.8.2021

Delegacija turskih biznismena u ponedjeljak je doputovala u službenu posjetu Kantonu Sarajevo i Unsko-sanskom kantonu, gdje su se, između ostalih, sastali s predsjedavajućim Skupštine Kantona Sarajevo Elvedinom Okerićem. Među gostima je bio Taner Ay, za kojeg je portal Istraga.ba objavio da se radi o osobi povezanoj s turskim podzemljem u Njemačkoj.  

Otvorena vrata

U izjavi za "Avaz" Elvedin Okerić je rekao da je riječ o pouzdanim biznismenima, a da su preporuku za njih dobili direktno od rukovodstva AK partije, inače stranke turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana.

- Vlada KS ima otvorena vrata za sve investitore, posebno one koji investiraju širom Evrope i svijeta. Kada je u pitanju gospodin Taner Ay, mi imamo preporuku naših prijatelja iz Turske, čak i samog vrha samog AK partije predsjednika Erdoana, da se radi o pouzdanim biznismenima i investitorima koji širom svijeta investiraju i to je jedna od najuglednijih porodica u Turskoj - tvrdi Okerić.

Insinuacije Avde Avdića

Okerić naglašava da prema dostupnim informacijama nisu imali nikakovg razloga da sumnjaju u kredibilitet Aya.

- Mi nemamo mogućnost provjeravati sve naše goste, ali ljudi mogu ukucati na internetu i vidjeti o kome se radi kada je u pitanju njihov kredibilitet. A možete tu naći slike s njemačkom kancelarkom, s premijerom Turske.. Ali evo, pozivam naše institucije, ako imaju bilo kakva saznanja da reagiraju, - ističe Okerić.

Za tvrdnje da je riječ o osobi povezanoj s podzemljem i mafijačkim organizacijama, Okerić kaže da se radi o insinuacijama i besmislicama Avde Avdića. 

- To su insinuacije i besmislene tvrdnje Avde Avdića koji želi da na bilo koji način diskredituje Narod i pravdu. Prvo smo bili gulenovci, pa smo bili neka ruska struja, britanska, pa sada je problem i kad dobijemo određene preporuke iz AK partije - navodi Okerić.

Susret s Anasom

Okerića smo upitali i za susret rukovodstva Naroda i pravde, kada je bio i Elmedin Konaković, predsjednik NiP-a, sa šejhom Abu Anasom tokom posjete Turskoj, pravog imena Muhamed Çiftçi, koji se u njemačkim medijima spominjao kao vođa jedne od selefijskih grupa čiji su pojedini članovi, navodno, bili umiješani i u terorističke napade.

- Mislim da je on već angažovao svoj advokatski tim, komunicirao je s novinarima i portalima koji su te informacije objavljivali i vidite da takvih spinova više nema. Ovo su samo pokušaji diskreditacije "Naroda i pravde" kako bi se stvorilo nepovjerenje javnosti prema nama - rekao je Okerić.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.