PROTESTI U BANJOJ LUCI

Šarović iznio zahtjeve opozicije: Akteri afera "Kiseonik", "Maske", "Respiratori" moraju odgovarati

Zahtijevamo smjenu ministra Alena Šeranića kao i momentalnu smjenu direktora UKC RS-a Vlade Džajića kao i svih direktora bolnica koji su postupali mimo zakona i procedura u nabavci kisika, kazao je Šarović

Šarović: Ukoliko ih vlast ne ispuni, održat ćemo nove proteste. A. Saračević

Piše: N. Aj.

2.10.2021

Predsjednik SDS-a Mirko Šarović posljednji je govorio na protestima u Banjoj Luci te je pročitao zahtjeve opozicije.

Prije toga, riječ je dao novinarki BN televizije Slađani Jašarević, koja se prije nekoliko dana javno suprostavili Miloradu Dodiku na pres-konferenciji na kojoj je govorio protiv ovog medija, nazivajući sve izdajnicima.

- BN televizija je sinonim za slobodu i zbog toga tražimo od RTRS-a da u roku od 15 dana na isti način u digitalni signal uključi BN kao što je radila i sa ATV-om. U suprotnom, naše je pravo da održimo novi skup, ali pred zgradom RTRS-a s novim zahtjevima. Protest će trajati dok se naši zahtjevi ne ispune.

Tražimo od nadležnih pravosudnih organa i tužilaštava da započnu procesuiranje svih odgovornih za afere nastale u vrijeme pandemije - afera "Kiseonik" koja je uzburkala javnost, afera "Maske", "Respiratori", tražimo da preduzmu sve da se privedu pravdi odgovorni za afere.

Zahtijevamo smjenu ministra Alena Šeranića kao i momentalnu smjenu direktora UKC RS-a Vlade Đajića kao i svih direktora bolnica koji su postupali mimo zakona i procedura u nabavci kisika - kazao je Šarović.

Dodao je da je na ključna poruka današnjeg skupa: "Kada nepravda postane zakon, otpor postaje dužnost".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.