DRUŠTVENE MREŽE

Zahiragić: Konaković valjda ima informacije iz prve ruke, jer je NiP dva puta za ministra MUP-a KS imenovao šefa kabineta Milana Tegeltije

Prvostepena disciplinska komisija, zatim i drugostepena, razriješe Gordanu Tadić sa mjesta glavne tužiteljice, radi, da ne dajem teže kvalifikacije a mogao bih sa svakim pravom, nezakonitog rada, naveo je Zahiragić na Facebooku

Haris Zahiragić i Elmedin Konaković. Agencije

A. Ka.

21.10.2021

Haris Zahiragić, zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo, komentarisao je na svom Facebook profilu današnja dešavanja u VSTV-u. Zahiragić se osvrnuo i na reakcije pojedinih bh. političara na odluke VSTV-a.

Zahiragić je hronološki poredao dešavanja, počevši od smjene Gordane Tadić do reakcija Milorada Dodika i HNS na njenu smjenu.

- Prvostepena disciplinska komisija, zatim i drugostepena, razriješe Gordanu Tadić sa mjesta glavne tužiteljice, radi, da ne dajem teže kvalifikacije a mogao bih sa svakim pravom, nezakonitog rada.

VSTV to potvrdi dovoljnom većinom glasova.

Dodik u pauzi rušenja ustavnog poretka Bosne i Hercegovine optužuje muslimane (Bošnjake op.a.), SDA i Obavještajnu službu za smjenu Tadić.

Nevladina organizacija HNS (čitaj HDZ), u pauzi od blokade Federacije BiH, optužuje Bakira Izetbegovića, "paraobavještajne" i medijske pritiske, kao i radikalne twitteraše, da su smijenili Gordanu Tadić i tako, pazite sada, srušili pravnu državu - navodi Zahiragić.

Zahiragić navodi kako je lider NiP-a, Elmedin Konaković, optužio SDA za smjenu Gordane Tadić, kao i za postavljanje v.d. glavnog tužioca, Milanka Kajganića. Konaković je rekao da je Kajganić kadar odan Milanu Tegeltiji, a Zahiragić vjeruje kako to Konaković zna iz prve ruke.

- Konaković valjda zna informacije iz prve ruke, jer je NIP dva puta za ministra MUP-a KS imenovao šefa kabineta istog tog Milana Tegeltije. Milana Tegeltija koji uporno, u pauzama od savjetovanja Dodika i napada na Bosnu i Hercegovinu, pogađate šta radi? Napada SDA i optužuje je za njegovu ostavku! Naravoučenije, svi pomenuti akteri se slažu u jednom, jedini problem Bosne i Hercegovine jeste SDA! A pouku, izvucite sami - zaključio je svoje obraćanje Haris Zahiragić.


Objava Zahiragića na Facebooku. Printscreen

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.