FHMZ

Gradačac i Tuzla najtopliji sa 19 stepeni, do kraja dana naoblačenje i kiša

U većem dijelu zemlje je preovladavalo pretežno sunčano vrijeme

U Gradačcu izmjereno 19 stepeni. Arhiv

A. Ka. / Fena

1.11.2021

Više oblačnosti danas je bilo na zapadu, jugozapadu i dijelu sjevera Bosne. U većem dijelu zemlje je preovladavalo pretežno sunčano vrijeme. Prema kraju dana očekuje se jače naoblačenje koje će usloviti kišu.

Temperature zraka izmjerene u 13.00 sati: Bjelašnica 3, Drvar 11, Ivan-sedlo i Sanski Most 13, Livno 14, Bugojno 16, Grude, Jajce, Sarajevo i Zenica 17, Mostar i Neum 18, Bihać, Gradačac i Tuzla 19 stepeni.

Sutra prijepodne bit će pretežno oblačno sa prolaznom kišom u jutarnjim satima. U drugoj polovini dana smanjenje oblačnosti. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Povremeno će biti i jakih udara vjetra. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 6 i 11, na jugu zemlje do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 20 stepeni.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno prijepodne sa kišom u jutarnjim satima. Smanjenje oblačnosti od sredine dana. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 9, a najviša dnevna oko 18 stepeni, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.