PRIGODNI PROGRAM

Važne poruke na obilježavanju Dana državnosti BiH u Konjicu: Mladima treba prenositi istinu i tradiciju

Na centralnom spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović pročitani su i radovi Adne Duranović, učenice Druge osnovne škole i Emine Džajić, učenice Srednje škole

Obilježen Dan državnosti BiH u Konjicu. S. Džajić

Piše: S. Džajić

25.11.2021

Općina Konjic je danas prigodnim programom obilježila 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine. U prisustvu predstavnika općine, predvođenih načelnikom Osmanom Ćatićem, boračkih i nevladinih organizacija, političkih stranaka, vjerskih službenika i građana, upriličen je obilazak šehidskog mezarja i spomen-obilježja, gdje je polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe odata počast šehidima i poginulim borcima u ratovima 1941.-1945. i 1992.-1995. godina.

S obilježavnja na Centralnom spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović. S. Džajić

Osman Ćatić, načelnik općine, kazao je da ga posebno raduje što su u današnjem obilježavnju učestvovali i mladi ljudi.

- Drago mi je da je u programu i obilasku spomen-obilježja učestestvovao veliki broj građana, a posebno mladih ljudi, jer ovu tradiciju možemo nastaviti samo ako imamo mlade uz sebe. Ideja koja je nastala 1943.godine treba da živi i danas - kazao je Ćatić.

Omer Lavić, u ime Jedinstvene organizacije boraca „Branilaca Konjica“ kazao je da je veoma važno da se prenese istina mladim ljudima.

S obilježavnja na Centralnom spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović. S. Džajić

- Ovo je prilika da ukažemo na značaj obilježavanja 25. novembra, kada je potvrđena državnost BiH. Zbog mladih trebamo održavati ovakve aktivnosti, jer oni su ti koji trebaju nastaviti borbu za našu državu - naveo je Lavić.

Na centralnom spomen-obilježju na Trgu državnosti Alija Izetbegović pročitani su i radovi Adne Duranović, učenice Druge osnovne škole i Emine Džajić, učenice Srednje škole, koje su bile najuspješnije na općinskom literarnom konkursu organiziranom povodom Dana državnosti BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.