SELO LUG KOD PROZORA

Klanjana dženaza Redžepu Karišiku, svjedoku masovnog ubistva Bošnjaka i Hrvata na Uborku i Sutini

Redžep je naš komšija, bio je skroman i pošten čovjek, život mu nije bio lagan, rekao je predsjednik Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini Adnin Hasić

Karišik: Preminuo u 70. godini. anadolija

E. Ć. / Anadolija

1.12.2021

Nakon ikindije-namaza danas je klanjana dženaza Redžepu Karišiku (70), preživjelom svjedoku četničkog zločina na Uborku i Sutini kod Mostara, u Bosni i Hercegovini, 1992. godine, saopćeno je iz Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini 1992. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ukop je obavljen na mezarju u selu Lug kod Prozora. Dženaza–namaz predvodio je Ibrahim ef. Hodžić. Redžepov sin, Adnan Karišik, spustio je tabut u mezar.

Prije klanjanja dženaze prisutnima su se obratili imam Rusmir ef. Čelebić i Adnin Hasić, predsjednik Udruženja porodica žrtava ubijenih na Uborku i Sutini.

- Redžep je naš komšija, bio je skroman i pošten čovjek, život mu nije bio lagan, preživio je mnoga iskušenja. Preživio je streljanje na Uborku i Bog mu je odredio da bude svjedok četničkog zločina - rekao je Hasić.

Dodao je kako Karišik nije dočekao pravdu.

- Nama, porodicama žrtava, uvijek je bio na raspolaganju i kao takovog ćemo ga pamtiti, a našu borbu nastaviti - zaključio je Hasić, koji je uputio molitve pred dušu preminulog.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.