PREDSJEDNIK DNS-A PORUČIO

Nešić: Među Srbima nema i neće biti granica

Svaki pokušaj da se dijelimo, a da to bude tema dnevne politike, završit će se porazom onih koji to rade

Nešić: Opasna je logika koja Srbima van matice Srbije oduzima pravo da o njoj misle. Arhiv

L. S.

7.2.2022

Zabrinjava me zvučnost Dragana Đilasa, vođe manjinskih glasova u srpskom narodu koji ovih dana na društvenim mrežama pravi razliku između Srba u Republici Srpskoj i našoj matici Srbiji, kazao je Nenad Nešić, predsjednik DNS-a

- Nas je istorija možda dovela do toga da danas živimo u nekoliko država, da smo živjeli u jednoj, ali nas niko ne smije dijeliti po tome gdje sada živimo. Nismo to nikome dozvolili, nećemo ni Đilasu. Srbi smo bez razlika i u Australiji, Americi, Berlinu, Banjoj Luci ili Beogradu jer nas spajaju Studenica, Hilandar, albanska golgota, Kosovo, pećki i savski tron i sve ono što čini naš identitet. Među narodom, dakle, nema, neće biti i ne smije biti granica.

Opasna je logika koja Srbima van matice Srbije oduzima pravo da o njoj misle, da je vole i da o njoj imaju stav. Ta logika neće ništa promjeniti, kao što neće promjeniti činjenicu da je Hilandar van matice a opet naš - srpski. Svaki pokušaj da se dijelimo, a da to bude tema dnevne politike, završit će se porazom onih koji to rade - naveo je Nešić u saopćenju.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.