DOM NARODA FBIH

Zvonko Marić: Da li je prioritet gradnja zgrada na prostoru Fabrike duhana Sarajevo?

Obzirom da su pregovori oko izmjena Izbornog zakona u toku i da se mnoga pitanja tiču Doma naroda FBiH, predlažem incijativu da na budućim pregovorima budu pozvani zastupnici iz Doma naroda FBiH, rekao je Marjanović

Zvonko Marić o FDS-u. SCREENSHOT

S. Spahić

17.2.2022

Počela je sjednica Doma naroda Federacije BiH sa pitanjima i incijativama zastupnika.

Prvi se za riječ javio delegat Naroda i pravde Elmedin Konaković i predložio, zajedno sa delegat SDP-a Anerom Žuljevićem, osnivanje komisije vezano za propadanje Fabrike duhana Sarajevo i Fabrike duhana Mostar.



Po kojem su kriteriju podijeljena sredstva Vlade FBiH bolnicama

Također je postavio pitanje Vladi FBiH vezano sa podjelu sredstava bolnicama.

- Po kojem su kriteriju podijeljena sredstva Vlade FBiH bolnicama i to sa posebnim fokusom Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, s obzirom da je rečeno da je fokus na sanaciji dugova, a direktorica se godinama hvali pozitivnim poslovanjem i saniranim dugovima? Također bih pitao zašto je Opća bolnica u Sarajevu jedina koja nije dobila sredstva - pitao je Konaković.

Nakon toga se za riječ obratio nezavisni delegat Damir Marjanović.

– Obzirom da su pregovori oko izmjena Izbornog zakona u toku i da se mnoga pitanja tiču Doma naroda FBiH, predlažem incijativu da na budućim pregovorima budu pozvani zastupnici iz Doma naroda FBiH - rekao Marjanović.

Kako je moguće da je Vlada FBiH prodala giganta, kao što je to FDS?

Onda je riječ uzeo delegat SBB-a Zvonko Marić.

- Preduhitrili su me kolege Žuljević i Konaković. Neshvatljivo je gašenje jednog takvog giganta. Nečuven je i ignorantski status Vlade FBiH prema zastupnicima, koji ne žele kao u normalnim državama doći na sjednice da odgovore na pitanja zastupnika.

 Postavljam nekoliko pitanja: Kako je moguće da je Vlada FBiH prodala giganta, kao što je to FDS i to pod sumnjivim okolnostima? Kako će Vlada platiti radnicima otpremnine i od kojih sredstava? Da li je prioritet gradnja nekih zgrada na prostoru FDS-a - upitao je Marić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.