VREMENSKA PROGNOZA

Upaljen crveni meteoalarm: Očekuju se obilne padavine

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni

Očekuju se obilne padavine. Avaz

A. Č.

31.3.2022

Prema najavama meteorologa iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda za danas je najavljeno oblačno vrijeme sa kišom. 

Glavnina padavina se očekuje na području Hercegovine, Krajine i jugozapada Bosne. Najobilnije padavine su na području Hercegovine i izgledno je da jača kiša sa sjevera Hercegovine zahvati južni dio Kantona Sarajevo. Vjetar umjeren i jak južnog smjera, povremeno i sa olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 stepeni.


Upaljen crveni meteoalarm. Avaz

U petak u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine i Krajine. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. 

Povremeno može biti jakih udara juga u Hercegovini, centralnim i istočnim područjima Bosne. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 12, na jugu do 14 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 17 stepeni.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa kišom. Na planinama će padati i snijeg. Padavine nisu obilne. Vjetar slab do umjerene jačine većinom južnog i jugozapadnog smjera. 

U sjevernim područjima Bosne vjetar sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 6, na jugu do 10 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 13 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.